Financije

Danas i sutra o proračunu FBiH po žurnom postupku u oba doma

vlada
VL FOTO
10.01.2012.
u 12:35

Proračun Federacije ove godine trebao bi iznositi skoro 2 milijarde maraka, četvrtina iznosa ide na otplatu kredita

Zastupnički dom Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine razmatrat će danas na izvanrednoj sjednici po žurnom postupku prijedlog proračuna Federacije za 2012. godinu, koji prema prijedlogu federalne Vlade iznosi 1,923.744.269 KM, a Dom naroda će razmatrati sutra, jer je za operativnost proračuna, Vladinom prijedlogu potrebna podrška obje parlamentarne razine. U 2011. proračun je bio manji za oko 11 posto, a uvećanje ovogodišnjeg je odraz planiranih jačih rashoda po osnovu obveza Federacije BiH za vanjski dug.

“U 2012. godini moramo vratiti ratu u iznosu od 495 milijuna maraka glavnice i 83 milijuna maraka kamata”, izjavio je nedavno ministar financija Ante Krajina. Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Nermin Nikšić je rekao da su prilikom kreiranja nacrta proračuna za 2012. prvi put ozbiljnije rezani troškovi javne potrošnje. Nije precizirao koje su stavke u proračunu drastično smanjene. Iz Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine najavljeno je da će današnja sjednica početi u 10 sati, a sjednica Doma naroda Parlamenta FBiH sutra u 11 sati.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?