Normalizacija stanja

Danas isplata jedne plaće, druga na računu za 15 dana

Mostar
15.04.2013.
u 09:11


Osigurana sredstva za isplatu plaća gradskim službenicima

Nakon što su zadnju plaću primili krajem siječnja, danas će na račune službenika koji plaću primaju iz proračuna Mostara konačno biti isplaćena jedna zaostala plaća. Neusvajanjem odluke o privremenom financiranju ili proračuna u ovoj godini nije bilo uvjeta za isplatu plaća za 2013. godinu. Tek nakon što je gradonačelnik Mostara nametnuo gradski proračun za ovu godinu, stvoreni su uvjeti za isplatu sredstava službenicima.

Dinamika isplate plaća

- U ponedjeljak će biti isplaćena jedna plaća, a očekuje se kako će druga biti isplaćena do kraja ovoga mjeseca. Novca u gradskom proračunu za ovu namjenu ima, samo treba vidjeti kakva će biti dinamika isplate - rekli su nam naši sugovornici iz Gradske uprave Mostara. Dodali su kako će uskoro biti isplaćeni svi zaostaci zaposlenicima te kako je stanje u proračunu Mostara trenutačno bolje nego što su predviđale ranije prognoze. I dok svi koji primaju plaće iz proračuna Mostara mogu barem privremeno odahnuti, za političare nema predaha. Prijeti se kaznenim prijavama, vode se polemike oko zakonitosti nametnutog proračuna. SDA i dalje smatra kako je nametnuti proračun nezakonit, te poručuju kako gradonačelnik Bešlić snosi kaznenu odgovornost u ovom slučaju. S druge strane, HDZ BiH je dao potporu Bešliću u nametanju proračuna Mostara te smatraju kako u tome nema ništa nezakonito.

Bez radikalizacije

- Nastavlja se poznata politika podizanja etničkih napetosti i netrpeljivosti te proizvodnje stalne krize u gradu na što Gradski odbor HDZ Bosne i HErcegovine Mostar nikada nije niti će nasjesti. Aktualna kampanja blaćenja gradonačelnika, kojom se iskrivljuje istina i zanemaruju činjenice od Stranke demokratske akcije (SDA) Gradskog odbora Mostar, vrhunac je političkog i svakog drugog licemjerstva dužnosnika te političke stranke - rekao nam je predsjednik Gradskog odbora HDZ-a BiH Mostar Slađan Bevanda.

Iz OHR-a i dalje poručuju kako visoki predstavnik Valentin Inzko neće nametati svoje odluke, te kako međunarodna zajednica očekuje postizanje kompromisa dviju strana. Bešlićevo nametanje proračuna su proglasili jednostranom odlukom, ali Inzko ipak nije suspendirao ovu odluku.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?