Sjednica

Danas u Domu naroda o smjenama

Dom naroda
19.07.2012.
u 10:11

Najavljene blokade SDA ne mogu zaustaviti procese promjene vlasti u BiH, oni idu dalje, kazali su lideri

Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH razmatrat će danas odluku predsjedatelja Vijeća ministara BiH Vjekoslava Bevande o smjeni članova Vijeća ministara iz SDA, najavljeno je iz Parlamentarne skupštine. Potvrđivanje Bevandine odluke o smjeni ministara sigurnosti Sadika Ahmetovića i obrane Muhameda Ibrahimovića, te zamjenika ministra financija i riznice Fuada Kasumovića bit će treća točka dnevnoga reda, odmah nakon usvajanja zapisnika s 31. sjednice i razmatranja pitanja zastupnika, navedeno je jučer u dopisu poslanom iz Parlamentarne skupštine BiH.

Tihić najavio blokade

Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH potvrdio je 5. srpnja odluku predsjedatelja Bevande o smjeni Ahmetovića, Ibrahimovića i Kasumovića, koju je donio na inicijativu SDP-a BiH. - Mi nećemo sudjelovati u raspravi i donošenju odluka, kazao je nedavno u izjavi za medije predsjednik SDA Sulejman Tihić i razrješenje ministara iz reda SDA odnosno Bošnjaka definirao kao pitanje od vitalnog nacionalnog interesa. Tihić je jasno stavio do znanja šestorici lidera, još prošloga tjedna na sastanku u Banjoj Luci, da će blokirati institucije na razini BiH, iskoristiti sve ustavne mogućnosti kako se vlast ne bi uspostavila do lokalnih izbora, te najavio kako neće doći na sjednicu Doma naroda 19. srpnja. - Mi smo dogovorili mehanizme kako ćemo i što činiti ako se u Domu naroda dogodi što Tihić najavljuje. U vremenu ispred nas osnovno pitanje će biti kako što prije uspostaviti vlast da normalno funkcionira, jer nekima ide u prilog da se pokaže da vlast ne funkcionira i da se angažira netko iz međunarodne zajednice, naveo je predsjedatelj Doma naroda Parlamenta BiH i predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović.

Pogreške i posljedice

Najava SDA da će nedolaskom na sjednicu Doma naroda Parlamenta BiH blokirati rad ove državne institucije za međunarodnu zajednicu korak je u pogrešnom pravcu, što bi u konačnici moglo imati pogubne posljedice po BiH i njene građane. Zastupnici pak vjeruju kako će SDA djelovati ustavno i ipak doći na sjednicu. Mišljenja su kako blokade nikome ne idu u korist, te da je glavni zadatak osigurati normalno funkcioniranje vlasti.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?