SMJENA U OGRANCIMA

Darinko Kosor započeo postizborno čišćenje stranke

\'09.10.2011., Zagreb - HSLS je u Novinarskom domu predstavio svoj gospodarski program,  Darinko Kosor.  .  Photo: Zarko Basic/PIXSELL\'
Žarko Bašić/Pixsell
15.12.2011.
u 07:00

Darinko Kosor izjavio je da to neće biti jedini raspušteni županijski ogranak te kako ima najava da će se do sjednice Središnjeg vijeća, sazvane za subotu, povući još neki lokalni HSLS-ovi čelnici

Raspuštanjem HSLS-ova ogranka u Koprivničko-križevačkoj županiji na čelu s Damirom Betlehemom u srijedu su počela postizborna previranja u toj stranci. Darinko Kosor izjavio je da to neće biti jedini raspušteni županijski ogranak te kako ima najava da će se do sjednice Središnjeg vijeća, sazvane za subotu, povući još neki lokalni HSLS-ovi čelnici. Formalni razlog za raspuštanje podravskoga ogranka jesu loši izborni rezultati u II. izbornoj jedinici, u kojoj je prvi na listi bio sam Kosor.

– U toj županiji dobili smo tek 1500, a, recimo, u zagrebačkoj oko 4000 glasova – kazao je.

U Koprivnici su zaprepašteni njegovim potezom. Tvrde kako je do toga došlo tek nakon što je Kosor neformalno doznao da neće dobiti podršku za ostanak na čelu stranke.

– On je mandat tobože dao na raspolaganje, a čini sve da ga se ne smijeni – rekao nam je nezadovoljni član raspuštenog ogranka.

– To je smiješno. Podsjećam da sam već sazvao izborni sabor stranke za 11. veljače, a na njemu se za predsjednika može kandidirati tko god hoće – kaže Kosor.

Damir Betlehem, pak, ističe da je Kosor na svoju ruku skrojio izbornu listu u II. jedinici, pa bi sam trebao snositi posljedice. Šef HSLS-a je, kako doznajemo, Doricu Nikolić imenovao za stranačku povjerenicu u Ličko-senjskoj županiji, u kojoj je izborni poraz doživio Dražen Budiša.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Komentara 1

AN
Ana33
07:35 16.12.2011.

Ovaj propali \"političar\" i GUBITNIK trebao bi se prestati baviti politikom Nisu mu sve koze na broju! I slijepac vidi da NEMA stranku...

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?