LEGENDE DERBIJA

Dijamantnoj slagalici El Clasica nedostajao je samo veliki Pele!

\'Barcelona\'s Brazilian Ronaldinho (R) talks to Real Madrid\'s David Beckham during their First Division soccer match at Madrid\'s Santiago Bernabeu stadium, April 25, 2004. REUTERS/Andrea Comas REUT
Reuters
26.11.2010.
u 09:54

Mitske utakmice igrane se na Nou Campu i stadionu S. Bernabeua. Ova u ponedjeljak pokazat će tko je najmoćniji igrač današnjice, Ronaldo ili Messi.

Lionel Messi ili Cristiano Ronaldo? Dva najbolja, najveća, najmoćnija nogometaša današnjice. Cijeli svijet čeka ponedjeljak i El Clasico. A zbog čega nosi to posebno ime doznat ćete kada prolistate povijest tih dvoboja.

– Samo nedostaje Pele i to je to. Nema boljih – rekao je Robert Prosinečki, koji je nastupao i postizao pogotke u El Clasicu.

Igrao je za obje momčadi, s nekim je velikanima igrao, neke gledao. Koja je momčad Barcelone najbolja svih vremena?

– Ova koja igra danas. Nema bolje i veće.

Niti ona Cruijffova?

– Ne, sigurno ne.

Koji je Barcelonin igrač za vas najbolji svih vremena?

– Maradona, iako je igrao jako malo za Barcu.

A iz vašeg vremena u Barceloni?

– Ronaldo. Bio je svemoguć.

A Real, vaša prva ljubav?

– Zidane je najbolji igrač koji je igrao za Real. U njegovo doba Real je bio ono što je danas Barcelona.

Prosinečki je u Real došao kada su se gasili Butragueno i Hugo Sanchez.

– Taj Meksikanac Sanchez bio je fantastičan. Ali Raul je najbolji strijelac, velikan.

Mitske su utakmice igrane na Nou Campu i Bernabeuu, a snaga španjolskog nogometa i zemlja u koju su zbog klime ali i jezika hrlili Brazilci i Argentinci "krive" su što su ovdje igrali najbolji svjetski nogometaši.

Janko Janković u prvoj je španjolskoj ligi igrao devet godina i od svih hrvatskih nogometaša koji su igrali u Primeri ima najviše nastupa.

– Iz sadašnje Barcelonine generacije najmanje trojica igrača imaju mjesto u idealnoj postavi svih vremena. Iako, trebalo bi se mjesta, barem u širem izboru, naći i za trenera Guardiolu. Nije zanemariva činjenica da je početak Barcelonine današnje prepoznatljive igre započeo Johan Cruijff, a glavni kotačić u tom sustavu svojedobno mu je bio baš Guardiola. Otud sve polazi u današnjem Barceloninu sustavu. Zato postoji savršena kohezija između Guardiole i igrača. Maradona, Cruijff, Romario, Ronaldo, Ronaldinho, Di Stefano... Zbog njih se nogomet voli.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?