SKANDALOZNO

Direktori iz propalih tvrtki na čelu agencije

Vlada
VL FOTO
29.03.2012.
u 09:31

Vlada FBiH imenovala Vijeće Agencije za osiguranje

Vlada federalne platforme nastavila je čistiti i smjenjivati upravne i nadzorne odbore javnih poduzeća, institucija i ustanova kojima je vlasnik bez ikakvih kriterija postavljajući na pozicije dužnosnike koji nemaju ozbiljnijih referenci. Referenca je stranačka pripadnost, a u institucijama zalutaju i kadrovi koji su pojam nesposobnosti. Tako je nedavno imenovano Stručno vijeće Agencije za nadzor osiguranja u FBiH.

Serija neuspjeha

Tu se našlo mjesta za Željka Šaina koji je imenovan predsjednikom, dok su Elvis Beganović, Ivan Krezo, Miroslav Galić i Ramiz Softić članovi Stručnog vijeća. Aktualni predsjednik Stručnog vijeća ove institucije je bio predsjednik Nadzornog odbora Napredak osiguranja koje je uvođenjem normalnih tržišnih uvjeta i poslovanja prvo propalo i otišlo u stečaj. Ramiz Softić je bio direktor tuzlanske podružnice Bosansko-njemačkog osiguranja, tvrtke koja se bavila nekim čudnovatim poslovima osiguranja i koja je doslovno propala ostavljajući prevarenima tisuće osiguranika. Njihove su financijske grijehe plaćali i još uvijek plaćaju druge osiguravajuće kuće po zakonu spojenih posuda, a to znači posredno i sami osiguranici. Još jedan platformaški kadar je Ivan Krezo koji se do nove fotelje nalazio na Zavodu za zapošljavanje nakon otkaza koji je dobio u Euroservisu Livno, tvrtki iz Livna koja zastupa Opel. Miroslav Galić je član uprave Elektroprivrede Hrvatske zajednice Herceg Bosne i član više nadzornih odbora.

Profesori ne mogu

Prije je bio direktor tvrtke koja se bavila posredništvom u osiguranju. O sukobu interesa ovdje nema govora. Na pozicije u Stručnome vijeću Agencije za osiguranje Federacije BiH se po informacijama Večernjaka kandidiralo više sveučilišnih profesora iz Mostara, Tuzle i Sarajeva, no ipak je procijenjeno kako njihove kompetencije nisu dovoljne za ovako odgovorne poslove. Slično je stanje i s drugim institucijama, ustanovama, upravama u kojima se najavljuju izmjene kadrova koji bi trebali osigurati promjene potrebne kako bi cijelo društvo krenulo naprijed!

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Axel
Axel
13:28 29.03.2012.

- nije iznimka, vec pravilo! - udomljavanje stucnih i stranackih kadrova.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?