Čapljina

Divovske tikve traže se i zbog liječenja prostate

Tikva
16.10.2012.
u 10:04

Kombinacija s medom i maslinovim uljem daje dobre rezultate liječenja

Brojni naraštaji odrastali su pamteći staru priču za djecu o čudu oko zrna graška koje je izniknulo i otisnulo se visoko nebu pod oblake.

Čudo od tikve

E, u Čapljini se već drugu godinu bilježi jedan sličan slučaj tog nevjerojatnog i brzog rasta jedne obične sjemenke. Nije to zrno graška, već sjemenka tikve koja je u početku dobro zbunila Duška Blagoju i njegovu obitelj u čapljinskom prigradskom naselju Vrgorac. Već smo prošle godine pisali o tome kako je Duško onako iz zezancije zabio u zemlju ispod odrine s kivijem jednu sjemenku tikve, a koja se ubrzo pretvorila u pravo čudo. Iz te jedne sjemenke razvila se loza tikve s ogromnim plodovima koja je prešla, ne samo cijelu odrinu s kivijem, već i cijeli krov obiteljske kuće i otišla još dalje k pomoćnim objektima u dvorište iz stambenog objekta. To je dužina veća od 50 metara pa je cijela kuća obitelji Blagoje, od temelja do krova, prekrivena lozom tikve. Takva se situacija ponovila i ove godine s tim da je Duško bio zasadio tri sjemenke tikve i naravno sada ima nove divovske tikve na odrini s kivijem i po cijeloj kući koje onako vise kao da im je to prirodno stanište. No, ovaj put stvar nije u samim divovskim tikvama već u činjenici da su te Duškove tikve sada jako tražene zbog njihove vrijednosti u liječenju određenih bolesti.

Recept za lijek

“Prije nekoliko dana došao mi je neki gospodin i onako skoro u panici traži moje tikve tvrdeći da je to posebna vrsta koja u kombinaciji s medom i maslinovim uljem daje jako dobre rezultate u liječenju prostate. U prvi tren mu nisam vjerovao, a onda smo shvatili da to traže svi oni koji imaju problema s prostatom. Neki onako medom napune tikvu, i to drže određeno vrijeme i onda im to postaje kao neki poseban, tj. učinkovit lijek za prostatu. Cijelo vrijeme govorim da i u polju imam zasađenih tikvi koje su doduše dosta manje od ovih na odrini i po kući. No, mnogima su zanimljive i tražene tikve koje su se već izmiješale s kivijem - govori Duško.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?