TRAGEDIJA

Dječak (12) nesretnim slučajem upucao 2 godine mlađeg brata

hitna
VL FOTO
20.01.2011.
u 08:21

Tragičan niz se nastavio i u Posušju, gdje je srednjoškolac Filip D. (16), učenik II. razreda Gimnazije, iz očeva legalnog pištolja pucao u sljepoočnicu

ČITLUK, POSUŠJE - U razmaku od petnaest sati, od jučerašnje ponoći do poslijepodne, dogodila su se dva tragična slučaja koja su potresla čitavu zapadnu Hercegovinu. Prije mraka odjekivale su sirene kola Hitne pomoći Čitluk, koja su prema mostarskoj bolnici žurno vozila teško ranjenog dječaka, učenika četvrtog razreda osnovne škole, koji nije napunio ni deset godina. Podlegao je sat i pol kasnije

- Prethodno je u dnevnom boravku obiteljske kuće u čitlučkom mjestu Blizanci pogođen u grudi i vrat, a unatoč reanimaciji nije mu bilo spasa - kažu nam iz SKB-a Mostar.

Pucao stariji brat

Prema prvim rezultatima očevida, njega je iz očeve lovačke puške pogodio dvije godine stariji brat, učenik 6. razreda osnovne škole. Kako doznajemo, stariji brat je očevu pušku pronašao u spavaćoj sobi, između ormara i zida, te je u dnevnom boravku otkočio i, misleći da je prazna, u igri povukao okidač. S njima je u kući u kobnom trenutku bila jedino baka, koja je prije toga otišla u drugu sobu na poslijepodnevni počinak. Nakon objeda, dječaci su ostali ispunjavati svakodnevne školske zadatke.

- Radi se o nesretnom slučaju, i to u vrijeme dok su roditelji bili na poslu. Inače, otac je malo prije toga otišao na drugu smjenu u Policijsku postaju Čitluk, dok je majka bila na poslu u Elektru. Riječ je o roditeljima četvero djece, a uz dječake imaju još dvije djevojčice. Otac je registrirani lovac - kažu nam šokirani susjedi, govoreći sve najbolje o unesrećenoj obitelji Nikice Solde.

Pištolj na ormaru


Podsjetili su i na strašnu tragediju koja se sredinom studenoga dogodila u susjednoj Vionici, gdje se 12-godišnjak također u igri i nesretnim slučajem objesio o dupli krevet, kao i onu nedavnu, kada je pukom nepažnjom kum ubio kuma iz lovačke puške u gateru za pse u Ograđeniku.

Nažalost, tragičan niz se nastavio i u Posušju, gdje je bolno odjeknula vijest o srednjoškolcu iz Rakitna Filipu D. (16), učeniku drugog razreda Gimnazije, koji si je jučer pola sata iza ponoći iz očeva legalnog pištolja upucao u sljepoočnicu, tristotinjak metara od roditeljskog doma. Prema riječima Adrijane Bošnjak, glasnogovornice mostarske bolnice, i on je dovezen u iznimno teškom stanju. Riječ o mladom momku punom snage koji je volio sport, posebice bacanje kugle. Svi koji su ga poznavali govore o njemu sve najbolje i nisu uočili nešto što bih ih navelo na pomisao o samoubojstvu. Govore o tri negativne ocjene u školi, ali ni to nije, kako kažu, moralo biti presudno za ovakvu očajan čin.

- Pronašao je pištolj na ormaru spavaće sobe i otišao malo dalje od kuće koja je uz samu cestu Vrpolje - Rakitno - Blidinje, u borovini, te opalio hitac u glavu... - kažu ožalošćeni mještani.

Ova časna obitelj bivšeg taksita i trenutačnog građevinskog poduzetnika kaže da s Filipom nikada nije bilo osobitih problema. I nikome nije jasno što se događalo u glavi ovog tinejdžera pa čak ni njegovim školskim kolegama i profesorima.

Tužna vijest odjeknula je i u dijaspori, a Posušani komentiraju kako su ranije ginulo na cestama u velikoj broju, i to uglavnom mladi, a eto sada im se događaju i još tragičnije stvari.

Je li u pitanju ljubav, škola ili neke druge životne poteškoće, možda će zauvijek ostati jedna nepoznanica.

Komentara 2

Avatar Panter2007
Panter2007
00:07 21.01.2011.

Staceti Oruzje kad neznas ga na sigurnom drzat trebati ga ODMAH Oduzet ina 20god.robije osudit za to.Da Nije bilo na vidnom mjestu nebih se ni desilo ovako je moralo se desiti.Iskrenu SUCUT Obitelji stradale djece.Isam Posjedujem Oruzani List,ali sve stoji strogo pod Kljucem u Sefu.Nema sanse dase ga Dica dobave pada se igraju.

KO
kolovoz
17:27 11.02.2011.

za pogodjene iskrena sucut i osobno mislim sto je moguce manje oruzja to bolje za sve nas-znaju se institucije koje moraju imati oruzje jos jednom iskreno suosjecam sa pogodjenima

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije