Velika tragedija

Djevojčica (12) se utopila u bunaru u blizini kuće dok je hranila ribice

Bunar
15.04.2013.
u 09:54

Utopila se Jelena Malbašić, učenica škole za osobe s posebnim potrebama

Velika tragedija dogodila se preksinoć u livanjskom selu Šipovljani, kada se nesretna 12-godišnja djevojčica Jelena Malbašić, rođena 1.srpnja 2001. godine, utopila u bunaru vode u blizini obiteljske kuće.

Crne slutnje

- Nakon što se nije odazivala na brojne pozive, njena tetka je alarmirala susjede. I kako se primicao mrak, sve nas je više hvatala zebnja. Rojile su se crne misli da dijete nije upalo u bunar vode, osobito kad smo pokraj njega pronašli njene gumene cipelice. Vjerojatno se poskliznula u njima. Netko je uzeo drvenu letvu i po dnu osjetio da ima nešto. Nije dugo trebalo da shvatimo o čemu je riječ. Pozvana je policija pa smo do ponoći ispumpali vodu i pronašli zgrčeno tijelo utopljene djevojčice. U ruci je stisnula komadić kruha koji je bacala u vodu kako bi nahranila ribice, koje su tu ubačene kao čistači bakterija. Tužan prizor, kaže nam jedan od susjeda, napominjući da sve ukazuje na nesretan slučaj.

- Nije bilo izravnih očevidaca, ali se sumnja da se djevojčica isuviše nagnula, poskliznula i pala u vodu. Budući da je bila neplivač, vjerojatno je i ubrzo potonula. Jučerašnja obdukcija je pokazala da nema tragova nasilja, navode iz MUP-a Hercegbosanske županije, ističući da u ovom slučaju, prema svemu sudeći, nema kaznenog djela.

Ostaci kruha

- Riječ je o djevojčici koja je pohađala posebnu osnovnu školu u Livnu. Ima više braće i sestara koji žive s majkom. Jedna jako siromašna obitelj. U sporno vrijeme ona je bila u društvu tetke, koja je vodila brigu o kravi, da bi se u jednom trenutku neuočljivo odvojila i hranila ribice pokraj bunara, na čijem dnu su pronađeni ostaci kruha.

Što se točno dogodilo, nikada nećemo doznati, tužno će mještani.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije