TRAGEDIJE

Djevojčica skočila u Vrbas zbog loše ocjene, mladić se objesio

laktasi
VL FOTO
03.01.2011.
u 08:53

Potraga za 14-godišnjom Snježanom Pećanac, učenicom završnog razreda Osnovne škole iz Laktaša okončana

Spasioci već četiri dana neuspješno tragaju za četrnaestogodišnjom Snježanom Pećanac, učenicom završnog razreda Osnovne škole iz Laktaša, koja se još posljednjeg dana stare godine bacila u rijeku Vrbas, nedaleko od mosta Pobjeda u Klašnicama kod Laktaša. Mještani navode da su kobnog dana ribari vidjeli djevojčicu kako ulazi u Vrbas, ali je, nažalost, nisu uspjeli spasiti jer ju je hladna rijeka vrlo brzo odnijela nizvodno.

- Jedan ribar, koji je pecao ispod mosta, ispričao je da je samo nekoliko metara bio udaljen od uplakane djevojčice, ali da ništa nije mogao učiniti. Čovjek se jednostavno šokirao kada je kraj sebe ugledao maloljetnicu kako skače u nabujali Vrbas. Nije ni stigao reagirati, a vodeni brzaci su je već povukli na dno - pričaju užasnuti mještani, koji spominju i da je 14-godišnja Snježana u posljednje vrijeme čak najavila da bi mogla dići ruku na sebe jer je navodno u školi imala loše ocjene. Kako navode iz CJS-a Banja Luka, djevojčica se u rijeku bacila oko 14.50 sati, što je policiji prijavio njezin sugrađanin Ognjen Mitirić (29). Nesretnica je ubrzo identificirana, ali još nitko nije dojavio neku korisnu informaciju koja bi pomogla u potrazi za tijelom.

Da tragedija bude veća, u ovom malom mjestu pokraj Banje Luke to je već drugi istovjetni tragični slučaj u posljednjih tjedan dana. Kako smo pisali, prošlog tjedna se u selu Jablanu kod Laktaša ubio 17-godišnji N. K., učenik drugog razreda banjolučke Srednje tehničke škole, smjer PTT tehničar, a motiv je, navodno, također bila negativna ocjena iz matematike. Mladić je nakon večere s roditeljima i mlađom sestrom otišao u potkrovlje, gdje je imao malu teretanu, te se objesio sajlom za vuču automobila. Ocu je odmah bilo sumnjivo što je otišao tako kasno i što se ne vraća, a kada se popeo na kat, naišao je na stravičan prizor. Kako se kasnije ispostavilo, još je kobnog dana, pri povratku iz škole, pričao školskim kolegama da će se ubiti zato što je imao zaključene dvije negativne ocjene, ali oni to nisu shvatili ozbiljno jer su mislili da je on to govorio više kao uzrečicu.

- Bio je inteligentan mladić. Teško mu je palo i to što ga je nedavno zaustavila policija na neregistriranom motoru i bez vozačke dozvole. Napisali su mu kaznu od 600 maraka, koju nije znao kako platiti - pričaju ožalošćene školske kolege.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije