Utakmica

Đurić: Imamo širok kadar, to bi se moglo brzo vidjeti

Utakmica
Stojan Lasić
19.08.2013.
u 10:21

Više igrača Zrinjskog ušlo je u bolju formu, a to pokazuju i rezultati

Zrinjski je konačno proradio pred protivničkim golom. Osjetio je to na svojoj koži Travnik koji je ovoga puta primio “peticu” u svoju mrežu.

Nisu briljirali, ali su slavili

U posljednja dva susreta, protiv Zvijezde u gostima i protiv Travnika na domaćem terenu, plemići su postigli osam pogodaka i sada momčad trenera Branka Karačića izgleda puno ozbiljnije. Zrinjski je poveo preko Bekića. Napadač Mostaraca igra puno bolje nego je to bio slučaj na početku sezone, kada je ispred njega prednost imao Popović. Nakon što se izborio za mjesto u napadu Bekić pogocima čuva svoju poziciju. Zrinjskom je nakon toga dugo vremena trebalo da pronađe pravi ritam. Nakon ranog vodstva Travnik se razmahao i imao je nekoliko dobrih prigoda. Travničani kao da su malo svojom igrom zatekli plemiće. - Istina, nismo toliko briljirali u prvom dijelu iako je rezultat bio na našoj strani. Travnik nas je malo zatekao, zaganjao i stvorio nekoliko jako dobrih prigoda. Od toga ne treba bježati, nego nedostatke u igri moramo ispraviti - kazao nam je Velibor Đurić, nogometaš Zrinjskog.

Širok igrački kadar

Igri Zrinjskog dosta dobrih stvari u drugom dijelu donio je Barišić, koji je ušao s klupe. U to vrijeme se i cijela momčad maksimalno uozbiljila, te su do tada zatajni Crnov i Đurić počeli igrati puno bolje. Momčad je počela stvarati lijepe akcije i gledatelji su tada mogli vidjeti koliko kvalitetno može igrati Karačićeva momčad. Ivan Crnov najkonstantniji je igrač Zrinjskog. On duže vrijeme igra u solidnoj formi, zabio je i protiv Travnika, a uz njegove dobre igre na jednom krilu, Deni Simeunović pruža jako dobre na drugom. Omaleni se nogometaš sve bolje ukpala u Zrinjski, on je također zabio svom bivšem klubu pogodak, a prema mišljenju mnogih i igrač utakmice. Najljepši trenutak susreta ipak pripada Veliboru Đuriću. On je u 60. minuti zabio prelijep pogodak.

- Odavno nikomu nismo zabili pet pogodaka, bez obzira na to kako smo igrali. Te stvari mogu nam uliti optimizam pred iduće susrete. Ono što ja vidim kao dobro je širina našeg kadra. Možda nemamo najkvalitetniji kadar, ali imamo širinu, a to bi se moglo osjetiti nakon 4 - 5 utakmica kada mislim da bi neke momčadi mogle početi padati. Sezona je duga. U prvoj fazi smo igrali europske utakmice, u prvom dijelu prvenstva igra se 19 utakmica, pa Kup. One momčadi koje budu imale veću širinu moći će računati na bolje rezultate - zaključio je Đurić. Uz spomenutog Barišića, s klupa su u igru ušli Belošević i Igor Aničić. Ako svi ti igrači dosegnu i bolju formu trener Karačić bi se mogao naći na slatkim mukama. Konkurencije ima, mogla bi biti i još veća, a širi igrački kadar svakako je potreban kako bi se izdržala preduga premijerligaška sezona.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije