RADIKALIZACIJA

Dodik označava teritorij Republike Srpske

dodik
Arhiva VL
18.09.2010.
u 11:13

Premijer RS-a Milorad Dodik na konferenciji za novinstvo ponovio je da ovaj posao nikad nije napravljen i da ne izlazi iz okvira Daytonskog sporazuma.

Pozivajući se na Aneks 2 Daytonskog mirovnog sporazuma, Vlada Republike Srpske jučer je zadužila Ministarstvo pravosuđa RS-a i Republičku upravu za geodetske i imovinsko-pravne poslove da naprave plan za markiranje međuentitetske linije razgraničenja. Premijer RS-a Milorad Dodik na jučerašnjoj konferenciji za novinstvo ponovio je da ovaj posao nikad nije napravljen i da ne izlazi iz okvira Daytonskog sporazuma.


RS šalje pismo OHR-u

- Donijeli smo odluku da uputimo pismo OHR-u i tražimo da se to pitanje provede, svjesni da federalne strukture ne žele da se to radi. Oni žele stvoriti novo faktičko stanje, a mi želimo točno znati kuda ide međuentitetska crta razgraničenja - rekao je Dodik na konferenciji za novinare nakon sjednice Vlade RS-a u Banjoj Luci. Ističući da RS ima za oko jedan posto manje teritorija nego što je predviđeno crtom razgraničenja koja je utvrđena, Dodik je kazao da ona nije nikada markirana, osim tek 60 kilometara kod Doboja. “Nemarkiranje entitetske crte može donijeti višestruke probleme u vođenju zemljišnih knjiga i prilikom popisa stanovništva”, rekao je Dodik navodeći i bespravnu gradnju kao jedan od problema.


Traže još teritorija

Ravnatelj Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove Tihomir Gligorić rekao je da oko 14.000 građana čeka da se riješe imovinsko-pravni odnosi upravo zbog toga što crta međuentitetskog razgraničenja nije markirana. Spomenimo da je Dodik više puta najavio da će RS tražiti svojih 0,4 pos¬to teritorija koji izgubila utvrđivanjem entitetske crte. RS-u pripada 49 posto teritorija BiH, smatra Dodik.

Ključne riječi

Komentara 2

PO
Posavina09
13:39 18.09.2010.

dodik..pusiii nam kitu lopove..ima bozije pravde,doce i tvoj kraj..ubrzo!!!

BO
boskovic
18:12 19.09.2010.

Gospodin Dodik je sto posto u pravu iako se to nekima ne svida triba se znat cijeje sta tri brata isto tribaju podilit imanje da se ne svadaju

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?