DOMALJEVAC-ŠAMAC

Domlječka tkanica i izvorna pjesma okupili i staro i mlado

Domaljevac
Marko Mišković
22.07.2013.
u 10:16

Obilježavanje 15. godišnjice započelo je malonogometnim turnirom „Mladost 2013.“ u Domaljevcu, a na blagdan sv. Ilije proslava je nastavljena u Grebnicama

- U razdoblju od 19. do 28. srpnja obilježavamo 15. godišnjicu utemeljenja općine Domaljevac-Šamac i tim povodom općinska uprava i organizacije civilnog društva pripremili su za građane naše općine i goste niz kulturnih, športskih i zabavnih manifestacija.

Proslavljajući 15. godišnjicu, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na spomen obilježjima, na poseban način prisjetit ćemo se poginulih branitelja, jer njima najviše dugujemo za slobodnu općinu Domaljevac-Šamac.

Sa željama da naša lokalna zajednica, cijeneći požrtvovnost utemeljitelja naše općine, prevlada dnevnopolitičke razdore i ujedinjenim snagama, s još više odgovornosti nastavi put prema budućnosti, građankama i građanima čestitamo 15. godina postojanja lokalne samouprave uokvirene kroz institucije općine Domaljevac-Šamac, stoji u obraćanju čelnika domaljevačke općine. Program obilježavanja 15.obljetnice započeo je malonogometnim turnirom „Mladost 2013“ u Domaljevcu, a na blagdan sv. Ilije proslava je nastavljena u Grebnicama, otvaranjem matičnog ureda Grebnice, svetom misom i polaganjem vijenaca kraj Spomen obilježja Snoge u Grebnicama. Proslava je nastavljena u Grebnicama gdje je u organizaciji LU Kuna Domaljevac održan međunarodni turnir u gađanju glinenih golubova na strelištu Kabiljuša, kao i tradicionalni malonogometni turnir na igralištu Snoge. Večernji sati protekli su u prezentaciji ljepote izvornog stvaralaštva i bogatstva folklora u ovome kraju. Na trgu u Domaljevcu a pod pokroviteljstvom predsjednika općinskog vijeća Maria Ćoškovića održana je XV. domlječka tkanica, pod sloganom „Izvornom pjesmom kroz Posavinu“.

I u idućim danima planiran je vrlo bogat program obilježavanja Dana općine, kao što je primjerice atraktivni spust rijekom Savom „Delfin 2013.“, dok su večeri rezervirane za nastavak malonogometnog turnira u Domaljevcu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?