Novi pothvat

Domovima zdravlja u ZHŽ-u četiri suvremena sanitetska vozila

Vozilo
05.02.2013.
u 10:36

Vozila imaju opremu s kojom se može detaljno pratiti stanje bolesnika

Domovi zdravlja u Zapadnohercegovačkoj županiji dobivaju četiri nova vozila hitne medicinske pomoći, koja su potpuno prilagođena suvremenom vremenu i imaju uređaje koji u potpunosti prate zdravstveno stanje bolesnika, što je osobito važno kod praćenja akutno kardiovaskularnih stanja. U domovima zdravlja županija vlada zadovoljstvo zbog ovakve odluke.

Vrijedna donacija

- Prije nekoliko dana dogodila se nesreća u kojoj smo izgubili jedno vozilo. Najvjerojatnije vozilo više neće moći biti u funkciji. S obzirom da smo u jako lošoj poziciji što se tiče voznog parka, ova donacija je nešto izuzetno vrijedno, priopćili su nam u Domu zdravlja u Grudama. Vozila su pristigla od Zavoda za zdravstveno osiguranje ZHŽ-a, a važnu ulogu imalo je i Ministarstvo zdravstva s ministrom Stjepanom Bogutom koji nam je kazao. - Svaka općina u Zapadnohercegovačkoj županiji dobit će svoje vozilo, s tim da su vozila već isporučena općini Grude, te općini Široki Brijeg. Za preostale dvije općine također će se isporučiti vozila koja će uvelike potpomoći funkcioniranje domova zdravlja, ističe ministar Bogut. Prema njegovim riječima vozila su opremljena suvremenom opremom s kojom se može detaljno pratiti zdravstveno stanje bolesnika.

Napredak zdravstva

- Ovaj dio je, uz kvalitetu sanitetskog vozila, zasigurno najvažniji jer će liječnici u svakom trenutku znati što se događa s bolesnikom. Što se tiče cjelokupnog stanja u zdravstvenim ustanovama Zapadnohercegovačke županije, Bogut ističe da je zadovoljan aktualnim stanjem, ali ističe da će trebati konstantno raditi za napredak kompletnog zdravstvenog sustava. - Stanje u zdravstvenim ustanovama je jako dobro, a usluga je na visokoj razini. Naravno, to ne znači da sve ne može biti još bolje. Moramo zajedno raditi da bismo unaprijedili zdravstvo, a ovakve donacije, kao što je donacija vozila domovima zdravlja u županiji, zasigurno je jedan iskorak i dodatni motiv da se na nekim stvarima u zdravstvu još više i još bolje radi - zaključio je ministar Bogut.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?