usporen rast potpisa

Dosad prikupljeno 65% potpisa, Josipović svoj potpis neće dati

referendum (1)
Pixsell
Autori: pmž/VLM, ič/VLM
15.06.2010.
u 12:16

Sindikalne središnjice pozivaju građane da se odazovu i daju svoj potpis.

Prema evidenciji sindikata, dosad je prikupljeno oko 65 posto potpisa potrebnih za raspisivanje referenduma o izmjenama Zakona o radu.

"S obzirom na to da primjećujemo usporavanje porasta broja prikupljenih potpisa, sindikalne središnjice - organizatori kampanje prikupljanja potpisa za raspisivanje referenduma protiv štetnih izmjena Zakona o radu - pozivaju građane da se odazovu i daju svoj potpis kako bi skupili dovoljan broj glasova za raspisivanje referenduma", stoji u priopćenju koji potpisuje koordinator sindikalnih središnjica Ozren Matijašević.

Podsjetimo, jučer je na svesindikalnom saboru u Zagrebu Matijašević istaknuo da je uspjeh prikupljanja potpisa poruka Vladi i hrvatskim poslodavcima da preuzmu odgovornost za posljedice pohlepe, nemara i pogrešaka.

 - Građani su svojim potpisom za raspisivanje referenduma izrazili nezadovoljstvo stanjem u državi, a mi ćemo učiniti sve da ih ne iznevjerimo, poručio je Matijašević.

Josipović: Porezni obveznici daju plaću i J. Kosor i Z. Milanoviću i meni
Predsjednik Ivo Josipović svoj potpis za raspisivanje referenduma o izmjenama Zakona o radu ipak neće dati. Potvrdio je to danas nakon obilaska Sveučilišnog kampusa na Borongaju istaknuvši kako on s ozbirom na svoj položaj mora sebi ostaviti prostora da arbitrira i pozove za stol "zaraćene strane".

Dodao je i kako nije o tome razgovarao sa premijerkom Kosor. Također je prokomentirao sukob na relaciji Jadranka Kosor - Zoran Milanović oko isplate plaća zaključivši kako svima njima pa i njemu plaću daju porezni obveznici.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?