ubojica u bijegu

Došao iz BiH pa brutalno mučio i ubio nemoćnog starca iz Vojnića

'18.04.2012. Vojnic - Policija nastavila istragu oko kuce ubijenog 75-godisnjeg Momcila Spanovica u selu Krstinja. Starac je pronaden mrtav u dvoristu obiteljske kuce u kojoj  je sam zivio. Navodno je
'Kristina Stedul Fabac/PIXSELL'
31.08.2012.
u 15:33

Oko vrata napadač je Španoviću zategnuo uže, pričvrstivši drugi kraj na nosač ograde tako da se nije mogao micati. Uz njega je pronađena zelena vojna košulja kakve su se nosile u bivšoj Jugoslavenskoj armiji, kao i kapa iz odore te vojske

Nakon četiri i pol mjeseca intenzivne potrage policija je uspjela otkriti ubojicu 74-godišnjeg Momčila Španovića iz Krstinje pokraj Vojnića. U kratkom priopćenju PU karlovačke stoji da je ubojica 34-godišnjak, državljanin BiH. U ovom trenutku počinitelj nije dostupan državnim tijelima Hrvatske, pa se za njim i dalje traga. Opsežnu kriminalističku istragu karlovačka policija provela je u suradnji s Interpolom, Županijskim državnim odvjetništvom u Karlovcu i kolegama iz susjedne BiH. U službenom opisu događaja od 15. travnja stoji kako je Španović ugušen. Zbog mnogobrojnih ozljeda pronađenih na njegovom tijelu potvrđene su već prve pretpostavke iz istrage po kojima je prije ubojstva starac mučen, očito kako bi napadaču otkrio gdje čuva novac.

Podsjetimo kako su beživotno Španovićevo tijelo našli susjedi na kućnom pragu kuće u Krstinji, u kojoj je nakon rata živio sam. Kuća se nalazi na ulazu u mjesto, a svakog dana Španović je odlazio u središte mjesta gdje se hranio kod susjede. Nakon što se dva dana nije pojavio na ručku, potražili su ga kod kuće i zatekli stravičan prizor. Ruke nesretnog 74-godišnjaka bile su vezane plavom plastičnom uzicom koja se koristi pri baliranju sijena. Oko vrata napadač je zategnuo isto uže, pričvrstivši drugi kraj na nosač ograde tako da se Španović nije mogao micati. Uz njega je pronađena zelena vojna košulja kakve su se nosile u bivšoj Jugoslavenskoj armiji, kao i kapa iz odore te vojske. U ustima mu je bila slična zelena potkapa. Uz koristoljublje, taj prizor potaknuo je nagađanja o nacionalno motiviranom zločinu.

Španović je bio miran čovjek, a živio je tek od 780 kuna mirovine i pomoći dva bratova sina koji žive u Srbiji. Njegovi susjedi, kojih je sada u mjestu samo 27, tijekom istrage ukazivali su da u njihovom kraju ubojstva nije bilo još od daleke 1938. godine.

>>Španoviću je potkapa bila nagurana u usta, a ruke vezane

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?