Pomoć

Dr. Brkić: Želimo učiniti nešto za male pacijente

Pedijatrija
17.05.2012.
u 12:05

Prim.dr. Vesna Brkić, voditeljica Klinike za dječje bolesti SKB-a Mostar, zahvalila je organizatorima koncerta na podršci

Sinoć je održan koncert za Kliniku za dječje bolesti u Mostaru. U povodu ovog humanitarnog koncerta “Mladež za najmlađe” koji je održan u organizaciji Mladeži HDZ-a BiH Mostar i disco-kluba Strong, a čiji je cjelokupan prihod namijenjen Klinici za dječje bolesti SKB-a Mostar, upriličena je jučer i konferencija za novinare i obilazak prostorija klinike.

Bolji i veći objekt

Tom prigodom prim.dr. Vesna Brkić, voditeljica Klinike za dječje bolesti SKB-a Mostar, zahvalila je organizatorima te istaknula: - Nakon završetka izgradnje bolnice na Bijelom brijegu i zgrade Onkologije, moje kolege i ja imamo želju nešto učiniti i za najmlađe pacijente. Voljeli bismo napraviti bolji i veći objekt gdje će naša djeca imati svu potrebnu njegu i skrb. Žalosno je to što su dječje bolnice svugdje na margini zbivanja, možda zato što djeca ne znaju pitati. Zahvaljujemo od srca Mladeži HDZ-a BiH što su i ovoga puta mislili na nas. Jedan od ciljeva nam je nabaviti nekoliko neophodnih aparata poput bilirubinometra, infuzijskih pumpi, aparata za mjerenje klorida u znoju koji je vrlo bitan kako bismo došli do dijagnoze cistične fibroze. Kada bismo imali te aparate, ne bi bilo potrebno tu dječicu slati na pretrage u Split ili Zagreb. Njihove cijene se kreću između 8000 i 10.000 KM. Inf. pumpa stoji oko 3000 KM. Želim istaknuti kako mi ne tražimo ništa za sebe, nego za naše najmlađe bolesnike i žalosno je da ljudi nemaju sluha za to, kazala je prim.dr. Vesna Brkić.

Humane nakane

Predsjednik GO Mladeži HDZ-a BiH Mostar Branislav Stojkić kazao je kako Mladež uvijek nastoji potaknuti i gradske i stranačke strukture da pomognu ovakve humane nakane kad god su u prigodi. U ime Mladeži i diskoteke Strong obratio se Oliver Mandarić rekavši kako već dugo razmišljaju o toj ideji i da im je iznimno drago što mogu pomoći najmlađima. Jedan od izvođača koji su bez honorara nastupili na koncertu Josip Ivančić kazao je:- Svi mi imamo emocije i želimo pomoći, pogotovo kad su u pitanju djeca. I sam sam inicirao nekoliko sličnih humanitarnih projekata, a ovom prigodom od srca želim pomoći jer ću i sam, za nekoliko mjeseci dobiti dijete. I, ne daj Bože, svi se jednoga dana možemo naći u situaciji da ovdje zatražimo pomoć, kazao je Ivančić. (mbm)

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?