Božićno ukazanje 


“Draga djeco, recite ne grijehu”

Ukazanje
27.12.2012.
u 09:46

Hodočasnici su se tiskali i htjeli vidjeti kako najmlađi vidioc Jakov razgovara s Gospom budući da se to događalo u samom kutu jedne prostrane prostorije

Gospa se međugorskom vidiocu Jakovu Čoli ukazuje, prema njegovim tvrdnjama, jednom godišnje na sam Božić. Tako je bilo i za ovogodišnji Božić, sunčane i izuzetno vremenski lijepe nedjelje poslijepodne u njegovoj obiteljskoj kući u Bijakovićima. Do dolaska vidioca Jakova na ukazanje nazočni su molili krunicu naizmjenično na hrvatskom i talijanskom jeziku. Hodočasnici su ostavljali svoje poruke u pismima i paketićima ispod Gospina kipa pred kojim se kasnije dogodilo ukazanje. Jakov je stigao sa suprugom Annalisom dvadesetak minuta prije ukazanja. Prije toga njegova djeca, sin i dvije kćeri, sjeli su do mjesta gdje će se kasnije dogoditi ukazanje.

Poruka je pročitana

Molio je zajedno s hodočasnicima, a onda je u 14:15 sati kleknuo pred kipom i gledao u nebo. Ukazanje je počelo. U čudnoj tišini hodočasnički puk se uglavnom molilo. Vidjelo se samo kako Jakov često miče svoje usne. Iako smo bili vrlo blizu samog vidioca Jakova nismo čuli o čemu su razgovarali. Tek kasnije kad je pročitana poruka koju je Gospa dala Jakovu to smo i saznali. Hodočasnici su se tiskali i htjeli vidjeti kako Jakov razgovara s Gospom budući da se to događalo u samom kutu jedne prostrane prostorije. Doimalo se kako je vidioca Jakova ovo ukazanje potpuno iscrpilo. U susretu s Gospom koji je trajao deset minuta Djevica Marija je Jakovu dala poruku. Pročitala ju je najprije na hrvatskom, a potom na talijanskom jeziku jedna od nazočnih hodočasnica. Gospina poruka glasi: “Draga djeco, darujte mi vaš život i potpuno mi se predajte da vam mogu pomoći shvatiti moju majčinsku ljubav i ljubav moga Sina prema vama. Djeco moja, ja vas neizmjerno volim i danas na poseban način, na dan rođenja moga Sina, želim svakoga od vas primiti u svoje srce i vaše živote darovati mome Sinu. Djeco moja, Isus vas voli i daje vam milost da živite u njegovu milosrđu, ali mnoga vaša srca je obuzeo grijeh i živite u tami. Zato, djeco moja, ne čekajte, recite ne grijehu, a vaša srca predajte mome Sinu, jer samo tako ćete moći živjeti Božje milosrđe i s Isusom u vašim srcima krenuti putem spasenja”. Kad su ukazanja počela krajem lipnja 1981. godine, vidioc Jakov je bio najmlađi među vidiocima. Imao je samo deset godina. Inače, on je jedino dijete majke Jake i oca Ante.

Ukazanja na Božić

Rođen je 6. ožujka 1971. godine u Sarajevu. Završio je srednju školu. Gospa mu se svakodnevno ukazivala od 25. lipnja 1981. do 12. rujna 1998. kada mu je povjerila posljednju, desetu tajnu i rekla da će cijelog svog života imati ukazanje jedanput na godinu na Božić. Njegova misija je molitva za bolesne. Jakov je teško podnio i prekid svakodnevnih ukazanja, koja su prestala nakon 17. godina svakodnevnih susreta s Gospom Kraljicom mira. Kad se to dogodilo, bio je na putu u Miamiju i tada prenio u međugorski župni ured kako će mu se nadalje Gospa ukazivati jednom godišnje na svetkovinu Božića. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?