Mostar

Dvojica razbojnika završila iza rešetaka

Zatvor
18.05.2013.
u 11:37

Osumnjičenik Tadija Ćuk (19) policiji je pokazao točnu lokaciju u jezeru gdje je bacio oružje nakon čega su ga ronioci u kratkom vremenu i pronašli

Ronilački tim specijalne jedinice Federalne uprave policije iz Sarajeva u suradnji s PP Prozor-Rama jučer ujutro su na lokaciji „Urija“ ispod Rumboka pretražili Ramsko jezero u potrazi za oružjem kojim je izvršen oružani prepad na obitelj Baketarić. Osumnjičenik Tadija Ćuk (19) policiji je pokazao točnu lokaciju gdje je bacio oružje nakon čega su ronioci u kratkom vremenu i pronašli automatsku pušku “kalašnjikovu“. Oprugu i zatvarač puške policajci pronašli su bačene na livadi iznad jezera na istoj lokaciji.

Podsjetimo, u srijedu navečer, oko 21 sata, u Jaklićima je izvršen brutalni oružani prepad u obiteljsku kuću Ivana Baketarića (84), umirovljenoga gastarbajtera, koji se zajedno s kćeri Ankicom (33) hrabro suprotstavio pljačkašima, koji su, najposlije, pobjegli bez plijena. Ankica je zadobila ozljede po tijelu i glavi, a ubrzo se otkrilo da su napad na kuću Baketarića izvršili Ivica Zečević (18) i Tadija Ćuk, oba iz susjednih Rumboka, kojima prijeti kazna od najmanje 5 godina zatvora. Oni su i od ranije poznati policiji po krađama. Kako smo pisali, Ankica je skinula kapu ‘fantomku’ Zečeviću, koji ju je istukao metalnom šipkom. Za to vrijeme, Ćuk je cijev puške držao uperenu u njenog oca.

- Gledao sam TV kada je nešto lupnulo u ulazna vrata i odjedanput se ispred mene pojavio neki mladić i počeo vikati “daj pare” te mi pokušavao zavući ruku u džep. Udarao me je nogama, a ja sam se odmicao i u tom se ispod jakne ukazao kundak od “kalašnjikova”. Uhvatio sam se za oružje i pokušao mu ga oteti, a on ga je uperio u mene. Uspio sam istrčati pred kuću i počeo zvati pomoć - kazao je novinarima Ivan Baketarić. Drugi pljačkaš je krenuo na kat gdje se nalazila Ivanova kći Ankica, koju je sreo nasred stubišta.

- Nešto je lupnulo pa sam u strahu pomislila da se otac srušio i krenula sam u prizemlje.

Susrela sam se s pljačkašem. On me odmah počeo udarati palicom po glavi i leđima, a ja sam se onda pretvarala da sam onesviještena. Kada je on krenuo od mene uzela sam lončanicu i udarila ga u glavu, a onda mu strgnula masku s glave i prepoznala ga. Bio je mladić iz moga sela - kaže Ankica Baketarić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije