DRAMA

Dvostruki ubojica pri bijegu upao u minsko polje i sam se izvukao

trogrlic
03.08.2013.
u 11:06

Posljednju dojavu građana o mjestu boravka Trogrlića imali su prije 2 dana. Potraga se nastavlja

I dalje traje potrage za Markom Trogrlićem zvanim Breza koji se sumnjiči da je prije osam dana u šumi na brdu Čubren u općini Kiseljak rafalima usmrtio rođake Marka i Slavka Marjanovića. Tijela su pronađena dan kasnije. Trogrlić je u prednosti pred policijom jer dobro poznaje teren na kojemu se skriva. To su šume na Čubrenu i podno Čubrena, najvišeg brda u Europi, naselja čiju svaku stopu jako dobro poznaje. Ni policija u potragu nije krenula nespremna.

U akciji je angažirano svo raspoloživo ljudstvo i materijalno-tehnička sredstva MUP-a Srednjobosanske županije, a pomažu i službenici Granične policije BiH, MUP-a Sarajevske, Zeničko- dobojske i Tuzlanske županije. Uz ovu informaciju ide i demanti na objavu nekih medija o tomu da je Trogrlića policija pronašla te ubila u četvrtak prvoga kolovoza. “Vezano uz objavljivanje nekih medija, da je policija ubila osumnjičenog za dvostruko ubojstvo, Marka Trogrlića iz Kiseljaka, obavještavamo građane da se radi o dezinformaciji. Policija poduzima sve potrebite mjere i radnje s ciljem lociranja, pronalaska i lišavanja slobode osobe za kojom se traga”, priopćeno je iz MUP-a SBŽ-a uz molbu građanima na suradnju s ciljem pronalaska osumnjičenog.

“Objava ovakvih dezinformacija ne nanosi naročitu štetu policiji, više šteti medijima koji je bez ikakvih provjera objavljuju. Mi potragu za bjeguncem nastavljamo dok ga ne pronađemo. Prema saznanjima koje trenutačno imamo, možemo pouzdano kazati da je živ i u pokretu. Iznošenjem detalja o lokaciji na kojoj se krije ugrozili bismo potragu“, kazao nam je Ivo Marušić, načelnik PU Kiseljak. Po Marušićevim riječima, posljednju dojavu građana o mjestu boravka Trogrlića imali su prije dva dana, od jednog od pastira na obroncima Čubrena. Trag je vodio do lokacije minirane u proteklom ratu, nekadašnjoj crti razdvajanja zaraćenih strana, što je policiji otežalo potragu. U međuvremenu su se i bjegunac i policija maknuli s miniranog područja. S obzirom da imaju saznanja o tomu da je živ i u pokretu, može se kazati da se obruč oko odbjeglog Trogrlića zvanog Breza ipak steže. Međutim, ranija iskustva i potrage za bjeguncima na ovom području, a najpoznatija je sredinom 80-ih godina prošlog stoljeća potraga za Junuzom Kečom po kojoj je snimljen i film “Kuduz”, pokazuju da uloviti bjegunca na ovoj lokaciji na kojoj se križaju granice općina Kiseljak, Kreševo, Hadžići i Ilidža, a poslije protekloga rata i dviju županija - Srednjobosanske i Sarajevske županije - nije ni jednostavno ni lako.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije