još se ne zna motiv

Džoharu Carnajevu pri uhićenju ozlijedili grlo i još ne može govoriti

bombaš Boston
Foto: screenshot/FBI
1/4
21.04.2013.
u 08:55

Tamerlana Cernajeva jedna strana vlada identificirala je kao "sljedbenika radikalnog islama i velikog vjernika" čija se osobnost drastično promijenila.

Preminulog Tamerlana Carnajeva (26), koji je zajedno s bratom Džoharom osumnjičen za postavljanje eksplozivnih naprava na bostonskom maratonu, jedna strana vlada identificirala je kao "sljedbenika radikalnog islama i velikog vjernika" čija se osobnost drastično promijenila u samo godinu dana, priopćeno je iz FBI-a, piše Los Angeles Times.

Američke vlasti nisu objavile o kojoj je vladi riječ već samo da je ona kontaktirala FBI tvrdeći da se 26-godišnjak značajno promijenio te da se od 2010. pripremao za napuštanje SAD-a i priključivanje nepoznatoj podzemnoj skupini.

Pretpostavlja se da je FBI informacije dobio iz Rusije gdje je Carnajev otputovao 2012. te boravio šest mjeseci. Ujedno FBI prilikom ispitivanja članova obitelji osumnjičenih bombaša nije naišao na nešto što bi ukazivalo na to da su povezani s teroristima.  

Dodajmo kako je drugi osumnjičeni za bombaški napad, Džohar Carnajev (19), zadobio ozljede grla prilikom uhićenja te ne može govoriti, piše CNN. Tako se do daljnjeg odgađa ispitivanje o motivima napada.

>>Sve o bombaškom napadu u Bostonu čitajte u našem specijalu

>>Šokirana obitelj djevojke koja je zbog bombaša prešla na islam

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?