SAGA OKONČANA

Edin Džeko je novi igrač Manchester Citya

Edin Džeko
AFP
04.01.2011.
u 14:56

Informaciju o prelasku najboljeg bh. igrača u redove Manchester Citya nam je potvrdio njegov menađer

Edin Džeko sa Cityem potpisat će u trajanju od pet godina, a tjedno bi mogao zarađivati preko 100.000 funti.
 
Napokon je i saga o transferu bh. reprezentativca gotova. Naime, bh. reprezentativac od jučer je novi igrač Manchester Citya, koji je dogovorio sve uvjete Edinovog prelaska sa Wolfsburgom.

Službeni potpis ugovora između Džeke i Citya trebao bi se dogoditi u idućih nekoliko dana, odnosno nakon utakmice koju City danas igra protiv Arsenala.

"Slobodno napišite. Istina je, City i Wolfsburg su se dogovorili oko uvjeta prelaska Edina Džeke iz Njemačke u Englesku", rekao nam je Džekin menadžer Irfan Redžepagić i sam sretan što je napokon sve gotovo.

Priznao nam je i to kako je stalno na vezi sa Džekom, koji se trenutno nalazi u Marbelli, gdje se Wolfsburg sprema za nastavak sezone.
"Sada nam samo preostaje da dogovorimo uvjete pod kojima će Edin igrati za City, ali mislim da će to biti najmanji problem, jer smo već ranije rekli šta želimo."

Edin Džeko nije bio previše raspoložen za razgovor, tek nam  je poslao SMS u kojem je napisao da će dati izjavu za medije onog trenutka kada i službeno potpiše ugovor sa građanima.

"Kad završim posao, biti će izjava. Trenutno i ja čekam", napisao nam je bh. reprezentativac.

Komentara 1

Avatar JEDNONOGIBRAVAR
JEDNONOGIBRAVAR
19:45 04.01.2011.

Sretno Edine!

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?