Oštećena dva auta

Eksplodirala bomba ispred stana bivšeg grčkog ministra financija

auto bomba
Reuters/Pixsell
07.12.2012.
u 14:38

Mala eksplozivna naprava kućne izrade eksplodirala je ispred doma bivšeg grčkog ministra financija zbog čega su se zapalila dva njegova automobila, no ozlijeđenih nije bilo.

Mala eksplozivna naprava kućne izrade eksplodirala je ispred doma bivšeg grčkog ministra financija zbog čega su se zapalila dva njegova automobila, no nitko nije ozlijeđen, piše Reuters.

Napadi bombama kućne izrade protiv političara u porastu su u Grčkoj zbog rekordne nezaposlenosti i već pete godine recesije u toj državi. Narod je bijesan otkad su uvedene mjere štednje zbog kojih jako teško živi.

Četvrti napad u dva tjedna

Policija je izvijestila da je u jutarnjim satima ispred zgrade u kojoj živi bivši grčki ministar financija Yannos Panantoniou eksplodirala eksplozivna naprava kućne izrade. Nitko još nije preuzeo odgovornost za napad.

Panantoniou je bio ministar od 1994. do 2003. godine, u trenucima kada je država prihvatila euro. Ministar obrane bio je u razdoblju od 2003. do 2004. godine. U posljednja dva tjedna dogodila su se tri slična napada. Naprave su eksplodirale i ispred domova tužitelja, bivšeg dužnosnika u ministarstvu okoliša i radikalno desničarske stranke Zlatna zora.

>>Eksplodirala bomba u uredu grčkih radikala iz Zlatne zore

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije