NAPREDAK

Elektronička razmjena podataka iz evidencije policije i tužiteljstava

Granica
07.01.2011.
u 10:24

Direktor Granične policije BiH Vinko Dumančić i ministar MUP-a RS-a Stanislav Čađo dogovorili suradnju

Direktor Granične policije BiH Vinko Dumančić i ministar unutarnjih poslova Republike Srpske Stanislav Čađo u Banjoj Luci su potpisali memorandum o službenoj suradnji i stručnoj pomoći u uspostavljanju elektroničkog vođenja evidencija u oblasti potražnje djelatnosti.

Aplikacija s dokumentima

U skladu s ovim memorandumom MUP Republike Srpske ustupit će Graničnoj policiji BiH aplikaciju s razvojnom dokumentacijom i baze podataka o potragama i potjernicama za osobe, vozila, oružje, dokumente i predmete. Direktor Dumančić ovom je prilikom izjavio da je Granična policija BiH i dosad imala uspješnih akcija s MUP-om Republike Srpske. Tijekom 2008. godine uhićeno 76 osoba na zahtjev sudbenih i policijskih tijela Republike Srpske, 2009. godine 119, a prošle godine 99 osoba, ali nakon ove baze podataka naša suradnja bit će još uspješnija – rekao je Dumančić. On je istaknuo da će Granična policija BiH i u idućem razdoblju nastaviti suradnju s MUP-om, s obzirom da zajednički dijele više od pola granice BiH, ali i da bi se održao režim vizne liberalizacije za građane BiH i put k Europskoj uniji. - Potpisivanje ovog memoranduma je potvrda dobre saradnje sigurnosnih struktura u BiH koja daje rezultate. Elektronička razmjena podataka iz evidencije policijskih tijela i tužiteljstava definirana je i sporazumom, što je bio jedan od uvjeta za viznu liberalizaciju – naglasio je Čađo dodavši da je vrijednost računalnog softvera 220.000 eura.

Suradnja će se ojačati


Dosadašnja suradnja između ovih institucija se odvijala kroz zajedničko održavanje sastanaka na svim razinama, razmjenu informacija, obuku službenika, korištenje opreme i sl. Spomenutim memorandumom ova suradnja će se ojačati i unaprijediti na području potražnje djelatnosti jer se na ovaj način ostvaruje njihov zajednički cilj, a to je da se nadležnim tijelima gonjenja privedu sve osoba koje po bilo kojoj osnovi izbjegavaju suočavanje za zakonom, a sve u funkciji povećanja sigurnosti građana i njihove imovine, navedeno je iz Granične policije BiH.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?