promjene u vatikanu

Eterović više neće biti glavni tajnik biskupske sinode

nikola eterovic
Filip Brala/PIXSELL
20.09.2013.
u 19:10

Hrvatski nadbiskup Nikola Eterović više neće biti glavni tajnik biskupske sinode i postaje apostolski nuncij u Berlinu.

Hrvatski nadbiskup Nikola Eterović više neće biti glavni tajnik biskupske sinode i postaje apostolski nuncij u Berlinu. Ta i druge promjene u vatikanskoj kuriji bit će najavljeni u subotu, piše večeras vatikanist lista Stampa Marco Tosatti na internetskoj stranici Vatikan Insider.

Papa Franjo uveo je smjene koje će biti objavljene sutra. Tako kardinal Mauro Piacenza, pročelnik Kongregacije za kler, napušta taj položaj na koji ga je postavio Benedikt XVI. prije tri godine. Nikola Eterović devet je godina bio glavni tajnik biskupske sinode. Kardinal Piacenza postaje vrhovni tužitelj što je do sada bio portugalski kardinal Manuel Monteiro de Castro. Novi pročelnik Kongregacije za kler postaje diplomat nadbiskup Beniamino Stella, sadašnji predsjednik crkvene akademije u kojoj se školuju budući apostolski nunciji. Na tom položaju bio je od 2007. Nikola Eterović, koji je već bio nuncij u Ukrajini, sada postaje papin veleposlanik u Njemačkoj.  

>> Papa za nuncija postavlja nadbiskupa Nikolu Eterovića

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije