gaf europske unije

EU čestitala Nikoliću na pobjedi satima prije zatvaranja birališta

'Presidential candidate Tomislav Nikolic, leader of Serbian Progressive Party (SNS), waves to photographers at a polling station on May 20, 2012, in Belgrade. Serbians vote for a new president in a ru
Foto: 'ANDREJ ISAKOVIC'
1/3
20.05.2012.
u 17:38

Zajedničkim priopćenjem van Rompuya i Barrosa proglašen je pobjednik izbora tri sata prije zatvaranja biračkih mjesta

Europska unija počinila je veliki gaf emitiravši čestitku Tomislavu Nikoliću na pobjedi u Srbiji i to čak tri sata prije zatvaranja birališta!

Europska unija zabunom je izdala priopćenje u kojemu je objavila da je na predsjedničkim izborima u Srbiji pobijedio Tomislav Nikolić. Zajedničko priopćenje predsjednika Europskog vijeća Hermana van Rompuya i Europske komisije Joséa Manuela Barrosa izdano je tri sata prije zatvaranja biračkih mjesta.

"Htjeli bismo čestitati gospodinu Nikoliću na izboru za predsjednika Srbije. Također bismo željeli čestitati srbijanskom narodu na izborima 6. i 20. svibnja koji su bili natjecateljski i mirni. Predsjedniku Nikoliću želimo uspjeh u suočavanju s izazovima i ispunjavanju ogromnih očekivanja srbijanskog naroda o gospodarskom rastu i blagostanju. Europska perspektiva Srbije vrlo je konkretna te se stoga nadamo da se možemo osloniti na osobnu posvećenost predsjednika Nikolića u postizanju tog cilja", stoji u izvornom priopćenju.

Priopćenje je povučeno nakon samo nekoliko trenutaka, a ispravak je stigao nakon pola sata.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?