Pobjednici Pečata

Europa i SAD se ujedinili na Večernjakovu pečatu

Večernjakov pečat
Stojan Lasić
22.03.2013.
u 10:26

Izabrana Osoba godine i uručena priznanja najboljima

Mostar, Sarajevo, Berlin, Washington su sredine u kojima su dodijeljena priznanja ovogodišnjeg Večernjakova pečata, manifestacije na kojoj su za Osobu godine prvi put ustvari proglašene dvije osobe, dvojac Sejdić - Finci, koji su uzburkali bh. političku scenu i Daytonski sporazum, otvorili brojne procese, zakočili europski put. Dvorana Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače sinoć je bila središte regije, a s obzirom da su pokrovitelji manifestacije bili predsjednici Nebojša Radmanović i Ivo Josipović, okupila se društvena elita. Predsjedatelj Radmanović je otvorio manifestaciju kazavši da se lijepo osjeća kao građanin i gost Mostara, posebno zbog Večernjakove manifestacije.

Ispunjenja vizija

“Večeras se ostvaruje vizija osnivača Večernjakova pečata. Mostar je danas političko, medijsko sjedište, ne samo BiH, nego i čitave regije. Predstavljamo se večeras Europi. Ovdje žive Europljani. Večeras je scena za umjetnike i pobjednike”, rekao je Radmanović. Laureati Sejdić - Finci bili su iznenađeni priznanjima, ali je u godini velikih iskušenja izbor bio apsolutno logičan. 
“Hvala Večernjem listu i Večernjakovu pečatu, organizatoru, hvala bh. građanima koji su prepoznali trud i ovo zanimanje za BiH. Ovo svjetlo će postati svjetionik prema Europi”, rekao je primajući priznanje Dervo Sejdić. Njegov kolega Jakob Finci se našalio i zahvalio bosanskohercegovačkim političarima jer činjenica da presuda nije provedena učinila je da njih dvojica budu Osoba godine.

U znaku ‘repki’

Posebno priznanje iskazano je i Sjedinjenim Američkim Državama zbog njihova doprinosa za opstanak BiH, a glavni urednik Večernjeg lista Jozo Pavković uručio je u Washingtonu priznanja Tari Soneshine i Jonathanu Mooreu u State Departmentu, dok je pak Capriciji Penavić, najpoznatijoj Hercegovki, urednik Pavković uručio u Bijeloj kući. U Berlinu je, pak, predsjednik njemačke Gospodarske komore uručio priznanje gospodarstveniku godine Jozi Bogdanu, vlasniku širokobriješkog FEAL-a. Posebno dojmljivo bilo je obraćanje Slobodana Langa, jednoga od organizatora Bijeloga puta koji je također primio posebno priznanje, kao i Gorana Dunovića koji je primio priznanje za pokojnu suprugu ‘majku hrabrost’ koja je umrla da bi rodila Nikolu u prošloj godini. U tome trenutku u dvorani je zaplakao i veliki Halid Bešlić. Tijekom Večernjakova pečata Edin Džeko i Enis Bešlagić su iskoristili prigodu pozvati sve navijače da dostojanstveno bodre ‘svoje’, prihvaćajući realnost da u BiH tri naroda imaju različite nogometne simpatije - BiH, Hrvatsku i Srbiju.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?