RADONČIĆ

Europa ne gleda mirno na majorizaciju Hrvata

radoncic
VL FOTO
11.06.2012.
u 09:08

Na pitanje o mogućem odbijanju SDA da napusti vlast, Radončić je odgovorio da ta stranka time riskira da ju narod šipkama otjera

Predsjednik Saveza za Bolju budućnost BiH Fahrudin Radončić, izjavio je jučer kako svojim ulaskom u vlast želi izbalansirati odnos prema hrvatskom pitanju u BiH, te ponovio da dva HDZ-a, kao stranke za koje je glasovala većina hrvatskog biračkog tijela, trebaju biti u federalnoj vlasti. Gostujući u emisiji “Telering“ na televiziji OBN, Radončić je kazao kako Europa ne gleda blagonaklono na majorizaciju Hrvata u BiH i izbacivanje njihovih legitimnih predstavnika iz vlasti “političkim igrama“.

-Mi moramo korigirati tu pogrešku, a ne možemo to uraditi s gospodinom Jurišićem koji je dobio tisuću glasova, kazao je jučer Fahrudin Radončić, dodajući da je platforma bila dobar projekt koji nije bilo moguće realizirati. Kada je u pitanju stvaranje nove parlamentarne većine na federalnoj razini, Radončić je nagovijestio da bi u njoj moglo biti mjesta i za NS Radom za boljitak.

Pojasnio je da će SBB popuniti samo 60 posto mjesta koje sada drži SDA, a da ostatak pozicija ostavlja prostor za dogovor s drugim strankama kako bi se sačuvalo što više koalicijskih partnera. Na pitanje o mogućem odbijanju SDA da napusti vlast odgovorio je da time riskira da ju narod šipkama otjera. -Naši građani će izaći na ulice tražeći odgovornost zašto je netko uništio velike sustave od UNIS-a, pa nadalje. Tražit će odgovornost zašto je netko tijekom privatizacije uništio certifikate branitelja, kao i zašto je uništeno 200.000 obitelji na temelju jamaca i pogrešnog zakona ili duga Ljubljanske banke. Tražit će odgovornost i za to - zbog čega netko već 20 godina ne gradi BiH, ustvrdio je čelnik SBB-a.

Najavio je i što građani BiH mogu očekivati od ulaska njegove stanke u vlast. - BiH će početi bržim korakom hodati europskim putem. Također ćemo donijeti nove političke standarde u BiH, ali i inicirati Milorada Dodika, Dragana Čovića, Mladena Bosića i sve ostale da se zajedno okrenemo ekonomiji, kazao je jučer Fahrudin Radončić, ističući kako će njegova ministarska plaća biti samo jedna KM, dok ostatak planira pokloniti u humanitarne svrhe.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?