Udar na Google

Facebook predstavlja uslugu e-maila kojom želi "ubiti" Gmail

facebook
AFP/Pixsell
15.11.2010.
u 10:53

Facebook je svoju uslugu e-maila nazvao kodnim imenom "Project Titan" čija bi glavna zadaća mogla biti otimanje što većeg broja korisnika Googleu i njegovu Gmailu.

Facebook će u ponedjeljak navečer u San Franciscu predstaviti svoju uslugu e-maila kojom želi konkurirati već etabliranim igračima poput Gmaila, Yahooa i Hotmaila. Društvena mreža, koja broji više od 500 milijuna korisnika iz cijeloga svijeta, vjerojatno će korisnicima nuditi e-mail adrese s nastavkom @facebook.com.

Prema pisanju bloga Techcrunch, koje prenosi BBC, Facebook je svoju uslugu e-maila nazvao kodnim imenom "Project Titan" čija bi glavna zadaća mogla biti otimanje što većeg broja korisnika Googleu i njegovu Gmailu.

Poznato je da su proteklih tjedana Google i Facebook imali nesuglasice poput one kada je Google Facebooku zabranio pristup kontaktima iz Gmaila koje korisnici Facebooka imaju. Facebook je zbog toga korisnicima ponudio mogućnost spremanja kontakata iz Gmaila na računalo prije nego ih povežu sa svojim profilom na Facebooku.

Analitičari predviđaju uspjeh Facebookovoj usluzi e-maila, ponajprije zbog toga što Facebook ima mnogo informacija o svojim korisnicima. Iako je zasad poznato malo detalja, prema nekim glasinama e-mail na Facebooku moći će otvoriti samo oni koji su registrirani na toj društvenoj mreži.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?