Usuglasili principe

Fahrudin Radončić novi ministar sigurnosti

radoncic
VL FOTO
01.06.2012.
u 16:30

Lagumdžija i Radončić usuglasili podjelu funkcija u Vijeću ministara BiH

Lideri Socijaldemokratske partije(SDP)  BiH Zlatko Lagumdžija i Saveza za bolju budućnost (SBB)  BiH Fahrudin Radončić potpisali su danas u Sarajevu protokol o principima uspostave suradnje i principe suradnje u zakonodavnoj i izvršnoj vlasti. Epilog je to razgovora koje su delegacije dviju stranaka okončale danas u Sarajevu.

Kako je nakon sastanka izjavio predsjednik SDP-a Zlatko Lagumdžija, spomenutim principima podcrtana je neophodnost ubrzanja sveukupnih reformi u BiH. Predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić istaknuo je da će s učešćem SBB-a u vlasti biti unesena nova energija s fokusom na ekonomski razvoj. Lideri stranaka su se usuglasili da će biti nositelji vlasti na državnom nivou, odnosno funkcija u Vijeću ministara.

Kako je najavljeno novi ministar sigurnosti bit će iz SBB-a BiH i najvjerovatnije lider ove stranke Fahrudin Radončić.

Prema usuglašenim principima zamjenik ministra financija i trezora bi trebao biti iz SBB-a BiH, a ministar odbrane iz SDP-a. Kako je rečeno, premijeri (SDP) iz Sarajevskog, Tuzlanskog, Zeničkog i Unsko-sanskog kantona razriješit će ministre iz SDA, te će se pokrenuti aktivnosti usaglašavanja sa SBB-om da se što prije kompletiraju vlade u tim kantonima.

Komentara 3

PA
park
18:47 01.06.2012.

Dobar potez , mislim da će mo svi dobiti ovim potezom , samim time i Hrvati , ovo je dobar dan i za njih . Tihić je uspio sebi iskopati raku nevjerovatnom brzinom , politički on je mrtav čovjek !

DU
Deleted user
12:25 02.06.2012.

To je unutar-muslimanska razmirica i mi Hrvati niti imamo koristi, a niti stete, a niti nas treba biti briga ko je od njihovih na vlasti. Protiv tog Radoncica neman nista, ali tko se god sa tim Lazglumdjijom petlja to muu se o glavu razbije.

Avatar mjurisi2
mjurisi2
20:22 02.06.2012.

Sad tek može organizirati pravi posao ovo mu je falilo da ima sve konce u kriminalnom svijetu.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?