PROMJENE

Ferrarijev predsjednik: Momčadi za dvije godine mogu otići iz formule 1

Luca di Montezemolo
Reuters
15.05.2011.
u 08:39

- Ecclestone je dobro radio, ali on više nije vlasnik posla. CVC je ime koje jedino može prodati formulu 1 – rekao je predsjednik Montezemolo.

Ferrarijev predsjednik Luca di Montezemolo u intervjuu za CNN izjavio je da će sve momčadi formule 1 za dvije godine biti spremne pokrenuti vlastito prvenstvo. Montezemolina je izjava došla pošto je obznanjeno da talijanska investicijska grupa Exor pokušava preuzeti formulu 1. Zbog toga ne postoji ni jedan razlog da momčadi nakon isteka ugovora Concorde ostanu u ovom natjecanju.

– Potkraj sljedeće godine ugovori će svih momčadi s CVC-om isteći. Imamo tri mogućnosti – istaknuo je Montezemolo te ih objasnio.

– Prva je obnoviti ugovor s CVC-om ili, teorijski, napraviti ono što su vrlo uspješno napravili američki košarkaški klubovi, a to je osnovati svoju vlastitu kompaniju, poput NBA. Ta kompanija vodila bi utrke i bavila se televizijskim pravima. Treća je mogućnost pronalaženje novog partnera – kazao je Ferrarijev predsjednik.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije