TONI ŠUNJIĆ

Filip Šunjić je bio moj rođak, trofej Ultrasa mi zato zaista mnogo znači

sunjic
BRACO SELIMOVIĆ
28.05.2010.
u 09:25

Toni Šunjić, mladi stoper Zrinjskog, iza sebe ima još jednu uspješnu sezonu. Za stasitog nogometaša bila je to godina potpune afirmacije. Ustalio se u prvoj momčadi, ali i u mladoj reprezentaciji

Toni Šunjić, mladi stoper Zrinjskog, iza sebe ima još jednu uspješnu sezonu. Za stasitog nogometaša bila je to godina potpune afirmacije. 
Ove sezone njegova momčad je ponovno uspjela osigurati nastup u Europi, a Šunjić je na mjestu braniča u velikoj mjeri doprinio tom uspjehu. Trud su prepoznali i navijači Zrinjskog, koji su mu dodijelili trofej “Filip Šunjić Pipa”, trofej koji se dodjeljuje najboljem nogometašu Zrinjskog, koji se, uz dobru igru istaknuo i ponašanjem prema navijačima.

- Neizmjerno mi je drago što sam dobio ovaj trofej. Pokojni Filip bio je moj rođak, tako da je to za mene bio posebno emotivan trenutak. Ponosan sam što mi je pripala takva počast, a Ultrasima sam zbog toga neizmjerno zahvalan.

Kako bi ocijenio proteklu sezonu Zrinjskog, jesi li zadovoljan svojim izvedbama?  

Bila je to jedna uistinu teška sezona s puno pehova i nesreća za našu momčad. Plasman u europska natjecanja smo i pored svih nepogoda ipak izborili. Ipak, kada pogledam malo u natrag mislim kako smo mogli proći i bolje, jer ovaj plasman sigurno nije realan pokazatelj onoga što je u stanju ova momčad.

Najteži trenuci

Kada je u ovoj godini najteže bilo biti nogometaš Zrinjskog?

- To je sigurno bilo ono razdoblje na početku proljetnog dijela prvenstva. Imali smo nekoliko loših rezultata i nije nikomu od nas tada bilo nimalo lako. Slijevala se tada prema nama rijeka kritika Ipak, kako je prvenstvo odmicalo, tako smo se i dizali u formi. Uspjesi su nam vratili vjeru i samopouzdanje.  

Već neko vrijeme si jedan od igrača Zrinjskog za kojeg postoji određeni interes inozemnih klubova. Navodno je postojao interes nekih klubova iz Njemačke, Rumunjske te zagrebačkog Dinama.

- Nastojim se ne opterećivati. Čuo sam kako su me neki klubovi pratili. Uvijek kad su u tijeku prijelazni rokovi, postoji mnogo obećanja, ali sam naučio kako se ne treba puno nadati, jer u slučaju neuspjeha dolazi do velikog razočaranja. Mislim kako bi još mogao napredovati, ali za tako nešto bi mi trebale jače utakmice.

Jednom si prigodom prošao probu u njemačkom Karlsruheru, ali oni su odustali od tebe. Kakva iskustva nosiš iz Njemačke?

- To je istina. Kazali su mi kako sam zadovoljio struku, ali da klub u tom trenutku valjda nije bio u mogućnosti da me dovede. Da iskren budem, ako bi mogao birati ligu u kojoj bi mogao jednom zaigrati bila bi to definitivno Njemačka.

Na temelju čega preferiraš njemački nogomet?

- Po onomu što sam iskusio dok sam kratko boravio tamo. Smatram kako su naši nogometaši tehnički dostatno potkovani za njihovo prvenstvo, razlika je međutim ogromna u fizičkoj snazi.

Reprezentacija

Njihovi nogometaši pucaju od snage, a razlikuju se po tomu što su jako taktički disciplinirani.

Ustalio si se u prvoj momčadi mlade reprezentacije BiH (vrsta do 21 godine). Ponovno si se našao na popisu za sljedeće akcije. Kakvi su izgledi da se ta vrsta plasira na Europsko prvenstvo?

- Naši izgledi za plasman nisu baš sjajni, ali uz seriju dobrih rezultata sve je moguće. Kiksali smo na otvaranju kvalifikacija protiv Luksemburga, ali smo kasnije igrali nešto bolje. Sada nam slijede dvije prijateljske provjere protiv San Marina i Makedonije, koje moramo iskoristiti na pravi način.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije