6,8 po Richteru

Filipine pogodio snažan potres, poginulo pet osoba

Filipini (1)
AFP/Pixsell
06.02.2012.
u 08:46

Među petero poginulih su student i dvoje djece, a seizmolozi su odmah izdali upozorenje o tsunamiju

Najmanje pet osoba poginulo je u snažnom potresu koji je uzdrmao Filipine, uništio nekoliko zgrada i izazvao odrone zemlje koji su zatrpali desetke domova. Najmanje 29 osoba smatra se nestalima.

Potres magnitude 6,8 stupnjeva po Richteru s epicentrom u uskom tjesnacu nedaleko od otoka Negrosa izazvao je odrone u gradu Guihulnganu u provinciji Negros Oriental, a oko 30 kuća zatrpano je zemljom, javlja AP.

Gradonačelnik Guihulngana potvrdio je da su četiri osobe poginule, uključujući studenta i dvoje osnovnoškolaca. Još jedna osoba poginula je u urušavanju gradske tržnice.

Potres je izazvao i odron zemlje u planinskom selu Solongon nedaleko grada La Libertad, a još se ne zna koliko je osoba zatočeno pod zemljom.

– Opskrbljujemo se lopatama i motornim pilama kako bismo mogli početi spašavati zatočene ljude – objasnio je policijski inspektor Eric Arrol Besario i dodao kako su glavni gradski mostovi oštećeni te je preko njih zabranjeno prometovanje.

Filipinski seizmolozi izdali su upozorenje za opasnost od tsunamija na svim središnjim otocima filipinskog arhipelaga. U La Libertadu more je odnijelo pet drvenih koliba, ali na sreću nitko nije ozlijeđen. Nakon upozorenja o mogućem tsunamiju stanovnici obalnih gradova napustili su škole, trgovačke centre i urede.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?