SUD

“Fimi media” u RS-u: Nastavak suđenja za mito od 136 tisuća KM

Cerek
22.02.2013.
u 10:26

svjedok S. Protić kazao je kako se ne sjeća je li pred izbore dobio 10 tisuća maraka

Petar Đokić, ministar rada i braniteljsko-invalidske zaštite RS-a i predsjednik Socijalističke partije, svjedočit će na suđenju Milovanu Čereku kojega Specijalno tužiteljstvo tereti za primanje mita u iznosu od 136 tisuća maraka. Iako su Čerekovi branitelji odustali od tog svjedočenja, sutkinja Vesna Stanković-Ćosović rekla je da je sud odlučio da Đokića pozove, jer želi da on objasni način na koji je stranka primala i knjižila donacije. Poznato je da je Čerekova obrana ranije predložila saslušanje Đokića, ali je sutkinja zahtjev odbila.

Predomislila se

U međuvremenu se predomislila pa je rekla da ipak usvaja taj prijedlog obrane zbog, kako je navela, novonastale situacije i činjenice da Čerekova obrana tvrdi da je Đokić znao za novac koji je optuženi donirao. U međuvremenu je branitelj Matija Bodirogić rekao da obrana odustaje od tog prijedloga. On navodi da to više nije potrebno jer je nakon svjedočenja tajnika SP Slobodana Protića, jasno da je novac otišao u stranku. Ročište se nastavlja 14. ožujka. Inače, Slobodan Protić je pred sudom izjavio da se ne sjeća je li mu pred opće izbore 2010. godine Milovan Čerek dao 10 tisuća maraka donacije u ime tvrtke “2D Živković” iz Dervente, što je optuženi tvrdio tijekom svjedočenja, navodeći da je novac uzimao kao donaciju za stranku, a ne kao mito.

Prije tri godine

- To je bilo prije tri godine i ne sjećam se je li mi na toj sjednici Čerek dao bilo kakav novac. Ali ako on ima priznanicu, onda ne sporim da je zaista donirao novac - rekao je Protić. Na pitanje optuženog Čereka svjedok je rekao kako se sjeća da je 2000 maraka otišlo za plaćanje manifestacije u Bijeljini. -To mogu potvrditi, ali to nije bila donacija za stranku, već je Čerek dao svoj novac za manifestaciju koju je stranka organizirala za svoje članice u Bijeljini. To je bilo u ljeto 2010. i sjećam se da Čerek za to nije tražio priznanicu - istaknuo je Protić. Pojasnio je kako se novac može donirati stranci ustvrdivši da donatori za svaku uplatu moraju dobiti priznanicu, a obično se popunjava obrazac.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije