Bombaš iz Stenjevca

FOTO Vojislava Blaževića prebacili u zatvorsku bolnicu

Vojislav Blažević (1)
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
1/23
14.01.2013.
u 12:58

U zagrebačkoj bolnici Sestara Milosrdnica istražitelji od jutra ispituju uhićenog za dvije eksplozije u Zagrebu Vojislava Blaževića.

U zagrebačkoj bolnici Sestara Milosrdnica istražitelji od jutra ispituju uhićenog za dvije eksplozije u Zagrebu Vojislava Blaževića.

Policajci su sa automobilima i maricama u popodnevnim satima stigli pred Odjel za kirurgiju KBC-a Sestre Milosrdnice kako bi Vojislava Blaževića prebacili u zatvorsku bolnicu u Svetošimunsku.

Nakon istražitelja, ispitivanje bi trebali obaviti i tužitelji te bi potom sud danas mogao Blaževiću odrediti zadržavanje u pritvoru. Načelnik kriminalističke policije Vitomir Bijelić jučer je potvrdio da je Blažević prijavljen za kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine, za što je zapriječena kazna do pet godina zatvora, ali nije isključena niti mogućnost da se tome "pridoda" i još neko drugo kazneno djelo.

Bijelić je rekao da im u "ovom trenutku nedostaje elemenata kaznenog djela terorizma", a još utvrđuju i je li "bombaš iz Stenjevca" imao pomagače. Nije jasno niti koji je bio motiv postavljanja dviju eksplozivnih naprava. Blažević u bolnici odbija hranu, a inspektorima je tvrdio da je bio na autobusnoj stanici u Stenjevcu, nedaleko stana u kojem živi, jer se trebao naći s prijateljem. Osim hrane, Blažević odbija i suradnju s policijom.

>>Je li bombaš iz Stenjevca 'korisni idiot'?

>>FOTO Nebeski jahač koji voli društvo i rizike

>>Pročitajte tijek događaja najdramatičnijih 12 sati

 

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?