ČAPLJINA

FOTO:Ekipe na čišćenju puteva radile dva dana bez prestanka

Čapljina
Foto: Frano Matić
1/6
05.02.2012.
u 15:47

Gradonačelnik Čapljine Smiljan Vidić je rekao kako je općinski stožer Civilne zaštite sa svom raspoloživom mehanizacijom cijelo vrijeme na terenu i kako je situacija pod kontrolom

 

Prava sibirska zima i sve poteškoće koje je donijela sa sobom prosto su produhovili čapljince. I oni koji nisu bili vjernici ovih dana ponavljaju „Bože moj,šta je ovo“. Sve je to posljedica pravog zimskog nevremena koje je prethodnih dana prosto paraliziralo Čapljinu. Ogroman snijeg ,niske temperature,poledica,porušena stabla,oštećeni automobili i kuće,uništeni plastenici…To je samo dio onoga što se može vidjeti na čapljinskom području koje odavno ne pamti ovakvo nevrijeme. Građani su ogorčeni činjenicom da se snijeg ne uklanja na vrijeme pa se došlo u situaciju da i pješaci jedva svladavaju  brojne sniježne prepreke kako bi došli do trgovina i kupili osnovne životne namirnice.Neke od trgovina ne rade a one koje su otvorene za sada imaju dovoljne količine hrane i pića.“Nažalost,neki mediji i portali javljaju da  u trgovinama nema hrane i mlijeka pa je narod bez razloga cijelo jutro u panici.Evo hrane ipak ima i nema potrebe da se narod  namjerno plaši.“-istiće jedan čapljinac dok se nekako s vrećicom u ruci probija kroz sniježne nanose. Građani Čapljine ogorčeni su što se prometnice jako slabo čiste pa su na nekim mjestima stvoreni pravi tuneli kroz koje se automobili jedva probijaju. Svi se pitaju zašto se ne uklanjaju i brojna porušena stabla s gradskih ulica. Još je gora situacija u čapljinskim prigradskim naseljima a osobito onim najudaljenijim selima do kojih se još ne može ni doći motornim vozilima.U samom gradu današnje smirivanje vremena i sunce mnogi su koristili za čišćenje svojih snijegom zatrpanih automobila.

 

Prava sibirska zima i sve poteškoće koje je donijela sa sobom prosto su produhovili čapljince. I oni koji nisu bili vjernici ovih dana ponavljaju „Bože moj,šta je ovo“. Sve je to posljedica pravog zimskog nevremena koje je prethodnih dana prosto paraliziralo Čapljinu.

Ogroman snijeg ,niske temperature,poledica,porušena stabla,oštećeni automobili i kuće,uništeni plastenici…To je samo dio onoga što se može vidjeti na čapljinskom području koje odavno ne pamti ovakvo nevrijeme. 

Neke od trgovina ne rade a one koje su otvorene za sada imaju dovoljne količine hrane i pića.“Nažalost,neki mediji i portali javljaju da  u trgovinama nema hrane i mlijeka pa je narod bez razloga cijelo jutro u panici.Evo hrane ipak ima i nema potrebe da se narod  namjerno plaši.“-istiće jedan čapljinac dok se nekako s vrećicom u ruci probija kroz sniježne nanose.

- Dva dana nadljudskim  su se naporima čistile sve prometnice na području Općine Čapljina. Čistile su se i magistralne i regionalne prometnice i brojne prometnice za koje nismo  bili nadležni. No,svima nam je cilj bio što prije osposobiti naše prometnice kako bi građani imali normalnu komunikaciju. Sada smo zasigurno Općina sa najbolje očišćenim prometnicama i situacija je posve zadovoljavajuća. Djelatnici Komunalnog Čapljina i naše Civilne zaštite skupa sa članovima općinskog stožera za izvanredne situacije dva dana skoro i nisu išli kućama i sva moguća mehanizacija i ljudstvo bili su uključeni u čišćenje prometnica. Sve smo radili vlastitim snagama. Na teren smo nosili hranu i piće radnicima koji su čistili prometnice i evo na kraju smo uspjeli odraditi ono što smo i planirali. U protekla dva dana jedino se u Čapljini moglo prometovati vozilima a što nije slučaj sa svim drugim sredinama u BIH. Bilo je dosta bolesnika i pacijenata koji su se prevezli do bolnica i sve je bilo na nogama.Ima još posla pa su nam ljudi još na terenu i situacija je posve pod kontrolom.“-istaknuo je  čapljinski načelnik dr.Smiljan Vidić

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?