odisejeva zora

Gadafi: Pobijedit ćemo križare, neka se islamske snage pridruže!

gadafi
Printscreen Bab el Azizia
23.03.2011.
u 08:53

Borbeni zrakoplovi zapadne koalicije izvršili su više od 300 letova u kojima su ispalili više od 162 krstareće rakete Tomahawk, no unatoč tome snage odane Gadafiju nastavile su žestoke borbe s pobunjenicima

Libijski vođa Moamer Gadafi obratio se u utorak navečer u Tripoliju libijskom narodu putem televizije i pozvao ih da nastave s borbom.

>>Mesić pokušava zaustaviti akciju, zapadni se diplomati čude

- Križari su pokrenuli novi križarski rat na islam - kazao je Gadafi u Bab al-Aziziju dodavši da bi mu se sve islamske snage trebale pridružiti.

- Vjerujem da ćemo na kraju pobijediti, Ostajem ovdje, ovo je moj dom...Ima puno onih koji se protive ovom nepravednom napadu koji krši povelju UN-a, rekao je Gadafi komentirajući napad na Libiju. Poručio je kako libijsku protuzračnu obranu čine libijski ljudi.

>>Gadafi poručio Libijcima: Nastavite s borbom. Pobijedit ćemo!

Borbeni zrakoplovi zapadne koalicije izvršili su više od 300 letova u kojima su ispalili više od 162 krstareće rakete Tomahawk, no unatoč tome snage odane Gadafiju nastavile su žestoke borbe s pobunjenicima.

Misrata, posljednji grad u zapadnoj Libiji kojeg drže pobunjenici, jedno je od poprišta najkrvavijih borbi. Već je tjednima pod opsadom, a sve je gora situacija s hranom, vodom i lijekovima.

U međuvremenu, američka državna tajnica Hillary Clinton izjavila je da ljudi bliski Gadafiju stvaraju kontakte s drugim državama kako bi istražili mogućnosti za budućnost.

- Čuli smo da se raspituju diljem svijeta pitajući što da rade, kako da se izvuku iz ovoga i što će se sljedeće dogoditi - kazala je za ABC News.

>>Sve o intervenciji u Libiji čitajte u našem specijalu

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije