Predat tužiteljstvu

Galiću krivična prijava zbog "bombaškog napada"

Barcelona
30.07.2011.
u 17:13

Treći pokušaj sudskih izvršitelja, uz asistenciju policije, da ga deložiraju iz kuće u banjalučkom naselju Obilićevo u petak se zamalo završio tragično.

Vojin Galić, koji je pokušao spriječiti deložaciju bacanjem bombi, predat je u nadležnost banjalučkog Okružnog tužiteljstva uz izvještaj po kojem je počinio krivična djela izazivanje opće opasnosti, sprječavanje službene osobe u vršenju službene radnje i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja i eskplozivnih materija.

Treći pokušaj sudskih izvršitelja, uz asistenciju policije, da ga deložiraju iz kuće u banjalučkom naselju Obilićevo u petak se zamalo završio tragično.

Galić je po dolasku sudskih izvršitelja i policije bacio ispred kuće i na ulicu sedam bombi M-52, od kojih su se dvije aktivirale.

Nasreću, nije bilo žrtava. Dva sudska policajca su lakše povrijeđena, a jednosatna drama završila se Vojinovom predajom.

Po okončanom saslušanju, Centar javne sigurnosti Banja Luka odlučio je da ga preda u nadležnost Okružnog tužiteljstva uz izvještaj u kojem mu se stavljaju na teret spomenuta krivična djela.

Galić je tvrdio da brani pravo na kuću koju je njegova sestra mijenjala za imovinu u Sarajevu 1994. godine s obitelji Maglajlija iz Banje Luke.

Njihovi nasljednici pokrenuli su sudski postupak da se ugovor o zamjeni poništi, a na osnovu pravosnažne sudske odluke kuća u ulici Mirka Kovačevića mora se vratiti prijeratnim vlasnicima.

Ključeve kuće, nakon što je policija po Vojinovoj predaji obavila uviđaj, preuzeo je jučer odvjetnik nasljednika Maglajlija.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije