KONZULTACIJE

Ganić još razmišlja kako će tužiti Srbiju

Ejup Ganic
AFP
27.08.2010.
u 08:15

Upitan koliko iznose troškovi Ganićeve obrane i na koji način će oni biti financirani, Arnaut je rekao da "točna cifra nije toliko bitna", ali da je ona "daleko ispod iznosa od milion maraka koju je plasirala SDA".

Pravni savjetnik predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Damir Arnaut, koji je ujedno bio i pravni savjetnik bivšem članu Predsjedništva BiH Ejupu Ganiću tijekom sudskog procesa u Londonu, izjavio je kako "Ganić razmatra najpogodniju formu za tužbu protiv Srbije".

- Ganić je punih pet mjeseci proveo u Londonu kao taoc onog što je sud okarakterizirao kao 'zloupotrebu britanskog pravnog sustava u političke svrhe'. To neminovno povlači dodatne pravne posljedice po Srbiju, i od dana izricanja ove presude razmatraju se sve opcije, uključujući najpogodniji forum za takvu tužbu - rekao je Arnaut Agenciji BETA.

Upitan koliko iznose troškovi Ganićeve obrane i na koji način će oni biti financirani, Arnaut je rekao da "točna cifra nije toliko bitna", ali da je ona "daleko ispod iznosa od milion maraka koju je plasirala SDA". "Ganić ima pravo povrat malog dijela troškova od britanske Vlade, a radi se na tome da ostatak plati Srbija", kazao je Arnaut.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?