Planovi iz pritvora

General Gotovina sprema se u turistički biznis

\'Croatian General Ante Gotovina (R) pictured before his initial appearance at the court of the UN tribunal for warcrimes in former Yugoslavia in The Hague, Monday 12 December 2005. Ante Gotovina was
Reuters/PIXSELL
31.03.2011.
u 08:20

Poduzeće čiji je suvlasnik registrirano je i za odnose s javnošću, pripremu hrane...

Obistine li se želje i nadanja optuženih, obrane i dijela javnosti pa 15. travnja Haaški sud objavi oslobađajuću presudu trojici hrvatskih generala, Ante Gotovina po povratku doma odmah će se prihvatiti posla u tvrtki Adriatik gradnja d.o.o., čiji je suvlasnik. Po podacima iz sudskog registra tvrtku je osnovao lanjskog svibnja sa svojim prijateljem i suborcem Željkom Dilberom.

– Točno je da u Zadru imamo tvrtku. Treba nešto u životu i raditi jer se od nečeg mora živjeti pa sam Anti predložio da osnujemo tvrtku. A on je to, kao dobru ideju, i prihvatio. Pokretanje zajedničkog posla sigurno dovoljno govori o mojem optimizmu da će presuda generalima biti pravedna i oslobađajuća – potvrdio nam je Željko Dilber.

Ako ne valjaš, propadaš

Tvrtka je, kaže Dilber, trenutačno u stanju mirovanja, nikakvi poslovi nisu sklapani jer se čeka dolazak iz pritvora suvlasnika Ante Gotovine. Njegove riječi potvrđuju i podaci s web-stranica Poslovne Hrvatske, gdje se vidi da tvrtka nema zaposlenih, prihoda i rashoda. Dilber kaže da nisu kontaktirani ni eventualni klijenti Adriatik gradnje, a uvjeren je i da ime generala Ante Gotovine neće doprinijeti nekom posebnom interesu budućih korisnika usluga tvrtke:

– Može ta činjenica ljudima biti zanimljiva prvih mjesec, najviše dva. A nakon toga – ako ne valjaš, propadaš – kaže Željko Dilber.

U sudskom registru navodi se da je sjedište tvrtke u Zadru, u Ulici Nikole Tesle na broju 12 b.

Adriatik gradnja d.o.o. osnovana je s temeljnim kapitalom od 20 tisuća kuna, a registrirana je za cijelu lepezu djelatnosti. Uz građevinsku tu su i odnosi s javnošću, pružanje usluga u turizmu, promidžba, posredovanje, priprema i usluživanje hrane i pića, zastupanje inozemnih tvrtki, iznajmljivanje plovila...

Još nemaju ništa

S obzirom na navedene djelatnosti, Dilbera smo pitali ima li Adriatik gradnja smještajne kapacitete za turiste kojima nude i seoski i zdravstveni, lovni i wellness, pustolovni i golf-turizam... te imaju li plovila koja će iznajmljivati.

– Ne, nemamo ništa – kroza smijeh odgovara Dilber:

– Jednostavno smo u startu registrirali više djelatnosti da ne moramo poslije. Za osnivanje tvrtke Željko Dilber je od Ante Gotovine dobio sve potrebne ovjerene punomoći, kako bi ga na Trgovačkom sudu u Zadru mogao upisati kao suvlasnika, odnosno osnivača Adriatik gradnje, u kojoj Dilber ima i funkciju likvidatora. To im je, kaže, prva zajednička tvrtka, ne isključivši mogućnost da ne bude i posljednja.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije