Projekti u 2011.

Godinu završili bez manjka

capljina
Frano Matić
09.01.2012.
u 10:48

Svi projekti završeni su do konca godine, osim škole u Čeljevu, koja se trebala početi graditi do početka ove školske godine

Početak je godine pa je i vrijeme za svođenje računa i analizu onoga što je učinjeno i ostvareno u odnosu na planirano u prošloj godini. U cijeloj BiH nastavlja se praksa da svaka nova godina bude još teža od prethodne a čemu svakako doprinosi ukupna financijska, gospodarska a osobito politička situacija u BIH. Sve to znatno utječe i na realizaciju brojnih projekata na lokalnoj razini a osobito na financijsko i gospodarsko stanje u općinama.

Teška godina

Tako je u tom globalnom svjetlu 2011.godina i u Čapljini ocijenjena vrlo teškom a niti prognoze za ovu godinu nisu baš optimistične. No, što je sve učinjeno na lokalnoj razini i kakvo je trenutno financijsko i gospodarsko stanje za Večernjak se osvrnuo općinski načelnik dr. Smiljan Vidić. “Bez obzira na sve silne objektivne poteškoće kao što su slabije punjenje proračuna, problemi sa ustrojem vlasti na županijskoj i državnoj razini a osobito nezakoniti ustroj vlasti u FBiH ipak mogu kazati da smo prošlu godinu završili bez manjka. To je danas i u ovakvoj situaciji možda i najbolja moguća vijest za svakog žitelja naše općine. Sve je to rezultat našeg velikog truda i odricanja pa se može zaključiti da je realizirano skoro sve ono što smo obećali ili planirali za odraditi u prošloj godini.

Područna škola

Jedino planirano a nerealizirano je početak gradnje područne škole u Čeljevu. Uredno smo proveli proceduru natječaja za izvođača radova i škola se trebala početi graditi do početka ove školske godine. Nažalost, zbog presporog rada Ureda za žalbe u Sarajevu i tog otezanja oko rješavanja žalbi na natječaj, došli smo u situaciju da cijeli projekt evo kasni više mjeseci. Općina je učinila sve što se moglo i trebalo ali eto zbog nekih i nečega drugog trpi cijeli projekt. Ipak, očekujemo da se u sljedećih mjesec dana krene konačno i sa realizacijom tog projekta”, ističe načelnik Vidić kojeg smo upitali i za trenutno stanje oko projekta rekonstrukcije sportskog centra i gradnje balon sportske dvorane u središtu Čapljine. Po ranijim planovima i taj se projekt trebao završiti do konca prošle godine. “Istina je da je, kada je u pitanju ovaj projekt balon dvorane, tu rok probijen za nekih mjesec i pol dana ali ne zbog općine već zbog samih dobavljača”, podvlači načelnik Smiljan Vidić te se već okreće i ka usvajanju proračuna Općine Čapljina za 2012.godinu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?