pokretačka snaga

Google odao počast jednom od izumitelja mikročipa R. Noyceu

robert noyce na googleu
Google
12.12.2011.
u 08:40

Noyce je suosnivač Fairchild Semiconductora i Intela tako da je sasvim očekivano da mu jedna od najmoćnijih kompanija Silicijske doline oda počast

Google je svojom početnom stranicom odao počast 84. godišnjici rođenja jednom od stvaratelja microchipa i pioniru digitalne revolucije Robertu Noyceu.

Pokretačka snaga Silicijske doline posljednja je u nizu poznatih osoba kojoj je Google prigodno mijenjajući svoj znak na početnoj stranici odao počast.

Zajedno s Jackom Kilbyjem smatra ga se izumiteljem integriranog sklopa kojim je započeo digitalni razvoj i osnažio kalifornijsku tehnološku regiju te joj nadjenuo ime Silcijska dolina po siliciju, glavnom materijalu za prizvodnju mikročipa.

Noyce je suosnivač Fairchild Semiconductora i Intela tako da je sasvim očekivano da mu jedna od najmoćnijih kompanija Silicijske doline oda počast.

Ovaj tehnološki velikan umro je 1990. u 60. godini u Austinu. Njegova obitelj osnovala je zakladu Noyce koja djeci u američkim školama pomaže u učenju matematike, znanosti i općenito, pismenosti.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?