Sajam gospodarstva

Gospodarsko povezivanje s regijom Abruzzo

sajam
21.04.2010.
u 09:56

Posebna želja talijanske regije Abruzzo je područje Mostara i cijele države uđe u Europsku uniju kako bi mogle koristiti prednosti

 

Mostarski sajam gospodarstva ima značajnu ulogu u povezivanju bh. i talijanske regije, kazao je Alfredo Costiglione, potpredsjednik talijanske regije Abruzzo, na predstavljanju “Abruzzo business day”. - Uvjereni smo da se na ovaj način mogu ostvariti vrlo značajne veze. Naša regija je mala, ali ima mnogo mogućnosti. Za investitore s našeg područja bitno je da imaju stabilnost i sigurnost za svoje investicije - istaknuo je Costiglione.

Sigurnost za investitore

Prema kontaktima koje je do sada ostvario u BiH postoji sigurnost za investitore, a radi se uglavnom o poduzećima koja se bave izgradnjom infrastrukture i nekih specifičnih proizvoda, tvrdi Costiglione. Sastanak je nastavak suradnje koja je počela još u kolovozu prošle godine putem raznih protokolarnih sastanaka predstavnika regije Abruzzo, BiH i grada Mostara. - Vlada koju predstavljam je zainteresirana za suradnju s mediteranskim i balkanskim zemljama. U sklopu ovih dogovora prvo su nastupale službene institucije kako bi zapravo stvorile podlogu uvjete i atmosferu da bi kasnije poljoprivrednici i poduzetnici mogli raditi u jednoj ugodnijoj i sigurnijoj atmosferi, kazao je Costiglione.

Zanimanje poduzeća

Dodaje kao se pojavio velik broj poduzeća koja su pokazala zanimanje da se uključe u ovu vrstu suradnje te su sve te tvrtke došle na mostarski sajam. - Zadovoljni smo organizacijom sajma i direkcijom koja je izuzetno aktivna i sposobna, kaže Costiglione. Posebna želja talijanske regije je da područje Mostara i cijele države uđe u EU kako bi se u daljnjoj suradnji ove dvije zemlje mogle koristiti prednosti koje nudi članstvo u EU-u. -Nadamo se da će zemlje ovog područja, uključujući i Hrvatsku i Srbiju, zajedno ući u EU.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?