ŽZH

Gospodarstvo je jamac za održavanje postojećeg stanja

skupstina
Tomislav Milićević
06.03.2012.
u 11:31

U zapošljavanju može pomoći i Zapadnohercegovačka županija, i to provođenjem konkretnih mjera

U oblasti kulture, Maria Bušića se može izdvojiti kao jednog od najuspješnijih rukovoditelja Matice hrvatske na ovim područjima.

Izmijeniti stanje

Ovaj dugogodišnji kulturni djelatnik ovih dana je izabran za v. d. ravnatelja Službe za zapošljavanje ZHŽ-a. U razgovoru s novim ravnateljem doznajemo da je na evidenciji nezaposlenih oko 9200 osoba. - Taj broj se mijenja iz dana u dan, ali ne dramatično tako da se u zadnje 3-4 godine promjene kreću unutar jedan posto. Naši godišnji planovi su uvijek vezani za smanjenje nezaposlenosti, jer je jednostavno to naša redovita djelatnost. Smatramo da možemo izmijeniti postojeće stanje i ostvariti bolje rezultate.

Ono što je važno za našu županiju kvalitetno je gospodarstvo, i niz konkurentnih i stabilnih tvrtki koje djeluju na ovom području, što je i ravnatelj Bušić istaknuo.

Konkretne mjere

- Kvalitetno gospodarstvo u ovoj županiji jamac je za održavanje postojeće zaposlenosti što je u ovim vremenima opće recesije zadovoljavajuće. Zaposlenost u županiji se u nekoliko zadnjih godina, također, kreće unutar jedan posto, kao i gore navedena nezaposlenost. S obzirom na situaciju u okruženju za sada je stanje na tržištu rada zadovoljavajuće i ne očekuju se alarmantna događanja, upravo zahvaljujući kvalitetnom gospodarstvu, ali i mjerama koje mi poduzimamo. Ukoliko nastavimo provoditi konkretne mjere i održavati postojeću situaciju, u nekom određenom periodu bi se i broj zaposlenih mogao povećati. Ravnatelj Bušić nam je također otkrio da i županija namjerava nastaviti povećavati broj zaposlenih. -Vjerujemo da ZHŽ može pomoći u povećanju zaposlenosti. U prošloj godini je sudjelovala u sufinanciranju naših programa, a nadamo se da će se ta praksa nastaviti. Također, vjerujemo da oni imaju i drugih načina i mjera neovisno o našoj službi, a sve u cilju smanjenja nezaposlenosti ili kako bi bar zadržali istu zaposlenost.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?