Chavezov sljedbenik

Građani izabrali - Nicolas Maduro novi je predsjednik Venezuele

Jurica Grabušić
Foto: Renato Branđolica
1/2
15.04.2013.
u 08:18

- Ovi rezultati pokazuju da narod i dalje slijedi Huga Chaveza, on i dalje pobjeđuje u bitkama, poručio je Maduro.

Kao što je tjednima ranije i najavljivao, pobjedu na predsjedničkim izborima u Venezueli odnio je socijalist Nicholas Maduro. No, rezultati glasovanja pokazali su da je ta borba između njega i njegovog jedinog političkog protivnika u ovoj utrci Henriquea Caprilesa bila vrlo neizvjesna.

Maduro je pobjedu odnio s 50,7 % glasova dok je Capriles dobio 49,1 posto.  Ova mala razlika navela je "gubitnika" u ovoj utrci da zatraži novo prebrojavanje glasova, jer, kako tvrdi Capriles, uvjeren je da je Maduro izgubio izbore. Rekao je kako je bilo više od 300.000 nepravilnosti na izborima koje treba istražiti, no biračka komisija tvrdi da su rezultati "neopozivi", piše BBC.

Maduro je gomili pred predsjedničkom palačom u Caracasu poručio da je njegova pobjeda "legalna i konstitucionalna" te da je telefonski razgovarao s Caprilesom i dopustio je kontrolu glasova. Pozvao je one koji nisu glasali za njega da rade zajedno za zemlju.

 - Ovi rezultati pokazuju da narod i dalje slijedi Huga Chaveza, on i dalje pobjeđuje u bitkama, poručio je Maduro.

 Nakon objave rezultata, Madurovi pristaše zapalili su vatromet, a sljedbenici protivnika udarali su loncima i tavama u znak protesta. Na izbore je izašlo čak 80 posto birača.

>>Venezuela bira predsjednika. Kojim će smjerom poći?

>>Izbori u Venezueli u travnju, kandidati Maduro i Capriles

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?