Mostar

Gradonačelnik Ljubo Bešlić oduzeo pečat Gradskom vijeću

Gradsko vijeće
07.05.2013.
u 09:23

Mostarski gradonačelnik naložio je tajnici GV-a da se pečat stavi van upotrebe, dok se ne definira pitanje statusa gradskih vijećnika

Gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić “zaključao” je pečat instituciji koja ga treba kontrolirati - Gradskom vijeću Mostara.

Novi problemi

Gradsko vijeće je na taj način ostalo bez mogućnosti da koristi pečat i djeluje u okviru svojih nadležnosti što bi moglo prouzročiti nove probleme u Mostaru, javio je novinar agencije Anadolija. Bešlić je naložio tajnici Gradskog vijeća Mariji Soldo da se pečat stavi van upotrebe te da se s pečatom, kako kaže gradonačelnik u pismu, “ne ovjeravaju bilo kakvi akti sačinjeni od predsjednika, zamjenika predsjednika, radnih tijela, klubova ili pojedinačno vijećnika, sve dok se pitanje statusa gradskih vijećnika ne definira od nadležnih institucija”. Iz Gradskog vijeća Mostara kažu da je to paradoksalno. Ovaj problem mogao bi utjecati i na realizaciju kaznene prijave koju je protiv gradonačelnika Mostara podnio Klub Bošnjaka u Gradskom vijeću zbog nametanja proračuna za 2013. godinu. Klub Bošnjaka je pokrenuo kaznenu prijavu protiv gradonačelnika jer smatraju da je tim činom prekršen Statut Mostara.

Kaznena prijava

Predsjednik Kluba Bošnjaka Salem Marić rekao je novinaru agencije Anadolija da je gradonačelnik Bešlić zabranio korištenje pečata Vijeću samo dan prije podnošenja kaznene prijave. “No, to ne znači da Tužiteljstvo ne može djelovati po kaznenoj prijavi. Prema zakonu, kaznena prijava ne mora biti opečaćena i može biti čak i anonimna. Prema tome, očekujem da Tužiteljstvo brzo reagira i da pomogne stabilizaciji i normalizaciji u Mostaru i da spriječi samovolju gradonačelnika”, kazao je Marić. On je dodao da samo OHR može reći može li Vijeće nastaviti s radom.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?