Samoubojstvo

Graničar (41) iz Orašja prošao sva ratišta pa se ubio kod svoga šljivika

Voćnjak
20.06.2012.
u 09:40

Zadnjih 15 godina bio je zaposlen u Graničnoj policiji BiH, gdje je savjesno i odgovorno obavljao svoju dužnost i bio omiljen u društvu - kažu kolege

U Posavini se dogodilo još jedno samoubojstvo. Ovaj put iz vatrenog oružja počinio ga je 41-godišnji Željko Draganović iz Matića kraj Orašja, pripadnik Granične policije BiH. Draganovića je na njivama zvanim Bjelike pronašao njegov stric Luka, koji je i obavijestio policiju o ovom tragičnom događaju. Po usmenom nalogu dežurne tužiteljice i obitelji, tijelo je prevezeno u prostorije Županijske bolnice Orašje na odjel patologije, gdje je izvršena obdukcija, izvijestili su iz Uprave policije MUP-a ŽP.

Prošao sva ratišta

Željko je odmah po dolasku iz bivše JNA otišao kod oca u Njemačku, a po izbijanju rata u BiH vratio se i pristupio u postrojbu 106. brigade HVO-a. Bio je primjeren u svojim zadacima, prošao je sva teška ratišta u Posavini, zatim kao pripadnik Specijalne postrojbe policije HR HB u Grahovu, Livnu i Kupresu. Zadnjih 15 godina zaposlen je u Graničnoj policiji BiH, gdje je savjesno i odgovorno obavljao svoju dužnost i bio omiljen u društvu, navode njegove kolege iz policije.

Doznali smo od njegove rodbine da je Željko imao još dva dana godišnjeg odmora, a u nedjelju navečer bio je s društvom u kafiću i vjerojatno poslije ponoći uzeo pušku i biciklom se zaputio u svoj voćnjak udaljen 1,5 km od obiteljske kuće.

Čudno ponašanje

U popodnevnim satima u blizini šljivika njegovo beživotno tijelo pronašao je stric Luka Draganović.

- Slika je bila strašna, ležao je u krvi, a pored sebe je imao je poluautomatsku pušku M-48 - navodi Luka smatrajući da je od trenutka tragedije prošlo najmanje 15-ak sati. Željko je kao vrlo mlad ušao u rat, i to je ostavilo dubokog trag na njegov život. Napustio je Njemačku i došao u rodni kraj braniti svoju zemlju, sam je sebi kupio opremu i oružje i ostao u ratu do zadnjeg dana. U zadnjih desetak dana bio je dosta povučen, tih i zatvoren u sebe. Čudno se ponašao i s njim se nije moglo progovoriti nekoliko riječi, nije dopuštao da mu se priđe - rekao je Luka Draganović stric pokojnog Željka, čiji će se pokop obaviti danas na mjesnom groblju u Matićima.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?