TUŽAN DAN

Gruđani se zauvijek oprostili od svog voljenog načelnika

grude
31.03.2012.
u 10:55

Jučer je u nazočnosti brojnih mještana pokopan dugogodišnji načelnik profesor Viktor Marić

Jučer su se Gruđani zauvijek oprostili od svog načelnika, profesora Viktora Marića. Tužan dan sjećanja započeo je u 13 sati komemoracijom u kinodvorani Grude.

Uvodnom riječju voditeljice programa Sanje Juranić, suze su potekle iz očiju mnogih, koji su se prisjetili druženja s ovim skromnim, samozatajnim i dobrim čovjekom.

Odličan pedagog

Ravnatelj škole u Grudama, Mladen Leko za Marića je rekao kako će ostati upamćen kao izvrstan profesor i odličan pedagog. - Previše je u njemu bilo poštenja i racionalnosti da bi se snašao u političkoj kaljuži kojoj smo svjedoci.

Naš Viktor bio je duša od čovjeka. Zasjao je na ovom svijetu kao sjaj na tankoj kristalnoj čaši, otvorenog srca za sve, goreći dobrotom. Sada je blještavi dragulj u niski vječnosti. Posebno emotivno govorio je zamjenik načelnika Ljubo Grizelj. - Najvećim si dobrom ovoga života držao Boga i čovjeka, i uvijek sve činio da ostaneš u toj dimenziji. Grudama i svome kraju želio si samo dobro i mnogo si dobra posijao u ovome kraju, da ono donese još blagostanja ovome puku. Nakon toliko nemira i teškoća Bog kao da ti je rekao “Dođi Viktore, odmori se”, pa odmori se dragi prijatelju, rekao je za kraj Grizelj.

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović uputio je riječi utjehe obitelji, rekavši kako smrt nije kraj i kako Marić ima svoje mjesto u Kraljevstvu Božjem. Malo tko je mogao suspregnuti suze. Pogreb je predvodio fra Stanko Pavlović uz koncelebraciju svih svećenika iz općine Grude. Istaknuo je Viktorovu dobrotu i njega kao štit župe Grude u najtežim vremenima. Nakon njega govor je održao profesor Jozo Marić.

Dobrota veća od smrti

- Ti si dragi naš Viktore sada na Nebu, zajedno sa svojim malim anđelom i na najljepšem mjestu širiš dobrotu koju si uvijek imao. Viktor Marić je u svojim Grudama ostavio traga i pokazao kako treba voljeti svoje mjesto. Dobrota kojom je zračio Viktor Marić veća je od ovozemaljske smrti. On zapravo i nije otišao, jer kako je A. B. Šimić zapisao “Smrt nije kraj, jer smrti zapravo i nema”. Ovo je samo zasluženi odmor za velikoga čovjeka koji nas je obasjavao svojom dobrotom.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?