Spektakularni Messijev šou

Guardiola: Igrali smo nogomet u kojemu su svi mogli uživati

Manchester Barcelona (1)
Foto: Pixsell
1/10
29.05.2011.
u 00:30

Svaki igrač Barcelone zaradio je nagradu od čak 750.000 eura.

Kada je u 88. minuti Guardiola uveo Puyola, svi su pomislili kako legendarni kapetan dobiva šansu treći put dignuti pehar Lige prvaka. Xavi mu je predao vrpcu, trebala je to biti kruna Carlesove karijere.

{fw3k_gallery}

Ali, kada se Barca popela kod Platinija, vrpca je osvanula na ruci - Erica Abidala! Heroj koji je ovoga proljeća pobijedio tumor jetre, najomiljeniji dečko u Barcinoj svlačionici, dobio je najveću nagradu: “mercy”, šapnuo je sunarodnjaku Platiniju i podigao “ušati” pehar, na istome mjestu gdje je Barca 1992. godine osvojila svoj prvi europski naslov.

Deseti Guardiolin trofej


Ovo joj je već četvrti, drugi u Guardiolinoj eri, deseti trofej ovoga genijalnoga stručnjaka, legende sa samo 40 godina. On je od Barcelone napravio savršeni stroj, možda i najmoćniju momčad u povijesti nogometa. Pep je na putu prema finalu razbio Wengera i Mourinha, na kraju i velikoga Alexa, drugi put u finalu Lige prvaka ostavivši Škota potpuno nemoćnim.

- Barcelona je najbolja momčad protiv koje smo ikada igrali. Ovo je za nas bila fantastična sezona, a samo nam je Wembley bio nesretan, najprije protiv Citya, a sad i protiv Barce. Šteta, ali tako je to kada igraš protiv boljega. Nemaš si što zamjeriti - kazao je Alex Ferguson.

Josep Guardiola gentlemaski je čestitao Škotu, “zaslužili ste ovaj finale”, a onda podvukao:

- Opet smo igrali nogomet u kojemu su svi mogli uživati. Kada smo postigli drugi pogodak, osjećao sam da je utakmica odlučena. Savršeno smo kontrolirali igru, nismo dopustili Manchesteru da nas ugrozi - kazao je sjajni Barcin strateg.

I opet je to, kao i toliko puta dosada, bio Messijev šou. Zabio je svoj 12. pogodak u Ligi prvaka ove sezone (izjednačivši rekord Van Nistelrooija iz sezone 2002./2003.), prvi na engleskom tlu, ali i sve ostalo što je napravio bila je simfonija. Čim je primio loptu, bio je nered pred golom Uniteda, Vidić i Ferdinand nisu ga se usudili više ni napasti...

Mascherano za Redse

Dok je Gerard Pique za uspomenu škarama rezao mrežu koju su rasparali Pedro, Messi i Villa, ostali Barcini igrači dugo su još s peharom plesali na centru igrališta. Zajedno s njima i 70.000 Katalonaca koji su se razlili ulicama Londona...

- S obzirom da su Liverpoolovi navijači bili razočarani kad sam napuštao Redse, njima poklanjam ovaj trofej - kazao je Javier Mascherano.

David Villa sve je posvetio obitelji...

- Ovo je trofej za moje kćeri, nećake, te za sina moga prijatelja Pepea Reine, Lucu, koji mi je poput nećaka - kazao je Villa.

Usput, redove Manchester Uniteda potresao je skandalozni odlazak Dimitra Berbatova sa stadiona uoči početka utakmice. Bugarin je bio uvrijeđen što nije svrstan ni među 18 igrača za zapisnik, te nije sjedio s ostalim igračima Uniteda na tribini. Ferguson je neuvjerljivo kazao kako je Dimitar ostao u svlačionici, no malo tko mu je povjerovao...

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije