ICC prati suđenje

Haag popustio Libiji, Gadafijevu sinu sudit će se u domovini

'Saif al-Islam is seen after his capture, in the custody of revolutionary fighters in Obari, Libya November 19, 2011. Libya\'s prime minister-designate said Saif al-Islam would receive a fair trial in
'STRINGER'
17.04.2012.
u 12:36

Saif al-Islam tereti se za zločine protiv čovječnosti, a zbog finaliziranja dogovora između ICC-a i Libije početak suđenja mogao bi se odgoditi i za nekoliko mjeseci

Međunarodni kazneni sud (ICC) popustio je volji Libije i uskoro bi mogao odustati od zahtjeva da se Saifu al-Islamu Gadafiju sudi u Haagu. Ipak, ICC se nije u potpunosti pokorio volji libijskog naroda te traži da se suđenje odvija uz prismotru haaških promatrača.

Saif al-Islam tereti se za zločine protiv čovječnosti, a zbog finaliziranja dogovora između ICC-a i Libije početak suđenja mogao bi se odgoditi i za nekoliko mjeseci, javlja BBC.

Glavni tužitelj Međunarodnog suda u Haagu, Luis Moreno Ocampo, sljedećeg će tjedna posjetiti Libiju, a organizacije koje se bore za ljudska prava uvjerene su kako libijsko pravosuđe nije u mogućnosti nositi se sa sudskim postupkom toliko velikih razmjera.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?